Astăzi se judecă recursul procurorilor DNA în procesul lui Ioan Avram Mureşan

Curtea de Apel Bucureşti judecă, marţi, recursul procurorilor anticorupţie la decizia instanţei inferioare de respingere a cererii de arestare preventivă a fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan.

2 afișări
Imaginea articolului Astăzi se judecă recursul procurorilor DNA în procesul lui Ioan Avram Mureşan

Astăzi se judecă recursul procurorilor DNA în procesul lui Ioan Avram Mureşan

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, duminică seară, cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a lui Ioan Avram Mureşan, instanţa dispunând ca fostul ministru al Agriculturii să nu părăsească ţara pe perioada cercetărilor. Măsura interdicţiei de a părăsi ţara a fost luată pentru 29 de zile.

Instanţa arată în motivarea deciziei că în dosarul care îl priveşte pe fostul ministru al Agriculturii nu există suficiente probe din care să rezulte că acesta reprezintă un pericol concret pentru ordinea publică.

Decizia instanţei a fost atacată de procurorii anticorupţie cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti. Pentru că ordonanţa de reţinere emisă de procurori în cazul lui Ioan Avram Mureşan expira duminică seara, recursul procurorilor a fost stabilit la câteva ore de la decizia Tribunalului Bucureşti.

Avocatul lui Mureşan, Bogdan Bărbat, a cerut instanţei Curţii de Apel Bucureşi amânarea judecării recursului făcut de procurorii anticorupţie la decizia Tribunalului Bucureşti, pe motiv că nu a avut suficient timp pentru a studia dosarul şi a pregăti apărarea. Totodată, acesta a cerut Ministerului Public să redacteze motivele de recurs, pentru a-şi putea pregăti apărarea.

Apărătorul lui Mureşan a susţinut în faţa instanţei că atât el, cât şi clientul său se află "într-o stare avansată de oboseală, fiind peste 24 de ore de când trec prin proceduri juridice", arătând totodată că este nemulţumit de faptul că procesul are loc la o oră atât de târzie.

Procurorul a susţinut în faţa instanţei că din probele existente la dosar, inculpatul ar intenţiona să părăsească ţara, motiv pentru care a cerut instanţei să dispună arestarea preventivă a lui Mureşan.

Curtea de Apel a decis ca discutarea recursului în acest caz să fie amânată până în 9 octombrie. Mureşan a fost pus în libertate duminică seară, după ce ordonanţa de reţinere emisă de procurori pe numele său a expirat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici