Bărbulescu: Prestaţia justiţiei şi modul în care este percepută, afectate de puterea politică

Preşedintele Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), Lidia Bărbulescu, a declarat, marţi, la Iaşi, că prestaţia justiţiei şi modul în care aceasta este percepută de populaţie sunt afectate de puterea politică, indiferent de "coloratură".

19 afișări
Imaginea articolului Bărbulescu: Prestaţia justiţiei şi modul în care este percepută, afectate de puterea politică

Bărbulescu: Prestaţia justiţiei şi modul în care este percepută, afectate de puterea politică (Imagine: Mediafax Foto)

"Puterea politică, indiferent de coloratură, păstrează o pârghie financiară de acţiune asupra justiţiei”, a declarat Lidia Bărbulescu, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a mai afirmat că forţele politice încearcă să decredibilizeze justiţia pentru a abate atenţia de la problemele existente la celelalte puteri ale statului.

"Percepţia justiţiei este dată şi de luările de poziţie ale reprezentanţilor puterii politice, unele dintre acestea fiind jignitoare”, a subliniat preşedintele CSM.

Potrivit acesteia, la imaginea defavorabilă a justiţiei contribuie şi "incoerenţa legilor" aplicate în România. "Textele de lege sunt interpretabile. Prin urmare, avem soluţii diferite la instanţe diferite", a adăugat Lidia Bărbulescu.

Preşedintele CSM s-a aflat, marţi, la Iaşi pentru a avea o întâlnire informală cu magistraţii şi procurorii de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici