Becali, obligat să plătească AVAS 88.000 de euro în cazul Avicola Iaşi

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis ca Gigi Becali să plătească penalităţi de 88.000 de euro către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, pentru neîndeplinirea unor obligaţii privind investiţiile de mediu la firma Avicola Iaşi, decizie contestată de omul de afaceri.

5 afișări
Imaginea articolului Becali, obligat să plătească AVAS 88.000 de euro în cazul Avicola Iaşi

Becali, obligat să plătească AVAS 88.000 de euro în cazul Avicola Iaşi

Curtea de Apel Bucureşti va judeca această contestaţie a omului de afaceri în data de 17 decembrie.

Firma Avicola Iaşi a făcut cerere, la sfârşitul lunii noiembrie 2006, de a fi parte în procesul comercial în care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a cerut acţionarului majoritar al societăţii ieşene, Gigi Becali, să plătească penalităţi de 87.000 de euro pentru neîndeplinirea unor obligaţii privind investiţiile de mediu.

AVAS a solicitat instanţei Tribunalului Bucureşti ca acţionarul majoritar al firmei Avicola Iaşi, Gigi Becali, să achite penalităţi şi pentru întârzierea cu care a prezentat documentaţia referitoare la investiţiile realizate la ferma din Iaşi.

Becali a preluat firma din Iaşi de la societatea Koala Senior SRL Comăneşti (judeţul Bacău), printr-un contract prin care s-a angajat să continue programul de investiţii de aproximativ 4,2 milioane de euro, dintre care 1,4 milioane euro pentru protecţia mediului şi aproape 2,7 milioane euro pentru dezvoltarea activităţii.

Apărătorul lui Becali, Cătălin Ciubotea, declara că o parte dintre obligaţiile investiţionale convenite, în 2002, cu fostul proprietar şi preluate de Becali nu mai corespund normelor europene şi de aceea acele clauze nu mai pot fi îndeplinite.

Avocatul susţinea că autorizaţiile primite de la Agenţia de Protecţie a Mediului Iaşi privind programul de investiţii până în 2009 au fost transmise AVAS la sfârşitul anului trecut.

Gigi Becali are o participaţie de 68,10 la sută la capitalul social al Avicola Iaşi, în timp ce AVAS controlează 20,47 la sută din acţiuni. Restul titlurilor sunt deţinute de SIF Moldova, cu 7,22 la sută, şi de alţi acţionari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici