CAB a respins contestaţiile la deciziile BEC privind alegerile în Ştefăneşti şi Iepureşti

Curtea de Apel Bucureşti a respins, miercuri, ca neîntemeiate, atât contestaţia PSD la decizia BEC privind anularea alegerilor din comuna ilfoveană Ştefăneşti, cât şi contestaţia PDL Giurgiu la decizia de validare a alegerilor în comuna Iepureşti.

16 afișări
Imaginea articolului CAB a respins contestaţiile la deciziile BEC privind alegerile în Ştefăneşti şi Iepureşti

CAB a respins contestaţiile la deciziile BEC privind alegerile în Ştefăneşti şi Iepureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Discuţiile în cazul contestaţiei PDL Ilfov la decizia BEC de anulare a alegerilor locale din comuna Vidra vor fi reluate în 24 iunie, Curtea de Apel Bucureşti acordând în acest caz un nou termen.

Contestaţiile la deciziile BEC privind alegerile din Ştefăneşti, Vidra şi Iepureşti au ajuns la Curtea de Apel Bucureşti după ce Înalta Curte de Casţaie şi Justiţie, sesizată în aceste cazuri, şi-a declinat competenţa.

Biroul Electoral Central a decis, în 4 iunie, anularea scrutinului din 1 iunie din comuna ilfoveană Ştefăneşti şi repetarea alegerilor din această localitate, în 15 iunie. În urma deciziei BEC, au fost anulate alegerile pentru primar, consiliul local, pentru consiliul judeţean şi pentru preşedintele consiliului judeţean.

BEC a pronunţat acestă hotărîre ca urmare a contestaţiilor formulate de PRM - Filiala Ştefăneştii de Jos, Partida Rromilor Pro Europa - Sucursala Ştefăneştii de Jos, PNL - Organizaţia Ştefăneştii de Jos, PC - Filiala Ştefăneştii de Jos, PNG-CD Ilfov, prin care aceste formaţiuni politice solicitau anularea alegerilor desfăşurate la 1 iunie în circumscripţia electorală 37, comuna Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, pe motiv de fraudă electorală şi organizarea unui nou scrutin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, probele administrate de contestatari au condus la concluzia că în circumscripţia 37 Ştefăneştii de Jos votarea şi stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraudă de natură de a modifica atribuirea mandatelor.

Astfel, în 15 iunie a fost reluat primul tur al alegerilor la Ştefăneşti. Pentru că niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să întrunească majoritatea voturilor valabil exprimate, în comuna Ştefăneşti va fi organizat al doilea tur de scrutin, în 29 iunie.

În turul al doilea de scrutin se vor confrunta candidatul PSD, Anghel Pârvu, şi candidatul PNG-CD, Anghel Rababoc. Conform datelor centralizate la Biroul Electoral Central, cu ocazia repetării alegerilor din data de 1 iunie, anulate pentru fraudă electorală, Rababoc a primit un număr de 1.661 voturi, iar contracandidatul său - 1.425 de voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici