CAB a respins solicitarea de extrădare a lui Munaf

Curtea de Apel Bucureşti a respins, joi, cererea lui Ovidiu Ohanesian de a solicita extrădarea lui Mahamad Munaf în România, în procesul în care irakianul este judecat pentru răpirea celor trei jurnalişti români la Bagdad.

1 afișare
Imaginea articolului CAB a respins solicitarea de extrădare a lui Munaf

CAB a respins solicitarea de extrădare a lui Munaf

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a trimis Ministerului Afacerilor Externe (MAE) o adresă prin care cere permisiunea pentru audierea ambasadorului României în Irak, Mihai Stuparu, în procesul în care Mohamad Munaf este judecat pentru terorism.

MAE a comunicat instanţei că informaţiile pe care le cunoaşte Stuparu legate de răpirea celor trei jurnalişti români în Irak fac obiectul unui dosar clasificat. De aceea, instanţa a decis să ceară încuviinţarea Ministerului de Externe pentru a-l audia pe ambasador.

Ovidiu Ohanesian, dar şi avocatul lui Munaf au insistat ca statul român să ceară extrădarea acestuia, deşi nu s-au lămurit asupra posibilităţii unui astfel de demers. Instanţa a respins după terminarea şedinţei de judecată această solicitare.

În urmă cu o săptămână, Ohanesian a cerut extrădarea lui Mohamad Munaf, care are cetăţenie irakiană şi americană, având în vedere semnarea, de curând, a Tratatului de extrădare între România şi SUA.

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Nicholas F. Taubman, au semnat, luni, Tratatul de extrădare între România şi Statele Unite ale Americii, precum şi Protocolul la Tratatul dintre SUA şi România privind asistenţa judiciară în materie penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici