Căutările Elodiei Ghinescu continuă în tot judeţul Braşov

Jandarmii şi poliţiştii braşoveni continuă să caute în tot judeţul trupul avocatei Elodia Ghinescu, care a dispărut de acasă în data de 30 august, anchetatorii suspectându-l pe soţul femeii, poliţistul Cristian Ciocă, de uciderea acesteia.

2 afișări
Imaginea articolului Căutările Elodiei Ghinescu continuă în tot judeţul Braşov

Căutările Elodiei Ghinescu continuă în tot judeţul Braşov

Câteva echipe de scafandri cercetează lacurile din judeţ în speranţa că vor da de urma Elodiei Ghinescu, iar căutările vor continua şi în zilele următoare, potrivit comisarului şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov.

"Căutările se efectuează în tot judeţul, nu doar în anumite puncte. Se scotocesc toate lacurile, pădurile şi râpele unde este posibil să se arunce cadavre", a declarat Naghi .

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de joi, jandarmii au căutat şi în zona lacului rezidual de la combinatul chimic din Râşnov, precum şi la Rotbav şi Feldioara.

Soţia lui Criostian Cioacă, Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani), avocat în cadrul Baroului Braşov, a dispărut de acasă în 30 august. Poliţistul Cristi Cioacă a anunţat la Poliţie dispariţa femeii în 5 septembrie.

Anchetatorii braşoveni au luat în calcul varianta crimei în cazul avocatei, pe lista suspecţilor fiind şi soţul femeii, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

Potrivit anchetatorilor şi declaraţiilor unui martor chemat de către aceştia la faţa locului, în apartamentul lui Cioacă au fost găsite urme de sânge pe pereţii şi covorul din dormitorul celor doi soţi, precum şi pe uşa din hol. Aceleaşi surse susţin că s-au descoperit pete de sânge şi în autoturismul poliţistului.

De asemenea, luni, au fost descoperite, într-p râpă de 30 de metri, pe drumul dintre Poiana Braşov şi Râşnov, o uniformă de poliţist, şase fotografii printre care şi cu Elodia Ghinescu, şi alte obiecte.

Procurorii au emis, în noaptea de 19 spre 20 septembrie, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele poliţistului braşovean Cristian Cioacă. Poliţistul, suspectat de omor calificat, a fost eliberat după ce ordonanţa de reţinere pe numele lui a expirat. Atunci, poliţistul a fost supus testului poligraf, rezultatul relevând "un comportament disimulat", în sensul că răspunsurile lui la întrebările din cadrul testului "nu erau răspunsurile standard date de o persoană care nu avea nimic de ascuns". Instanţa supremă i-a interzis poliţistului judiciarist Cristian Cioacă să părăsească ţara pe parcursul anchetei, judecătorii respingând cererea acuzării de a-l aresta. Arestarea este împiedicată de lipsa cadavrului victimei, susţin surse judiciare. Cioacă şi-a susţinut nevinovăţia şi a spus că soţia sa îl înşela.

Anchetatorii au căutat corpul avocatei şi în judeţele Argeş şi Covasna, fără niciun rezultat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici