Cazul avocatei dispărute, trimis la Parchetul General

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Braşov, Ilie Orzea, a anunţat că dosarul cazului avocatei Elodia Ginescu, care a dispărut în 30 august, a fost trimis, luni, la Parchetul General, "dic cauza complexităţii cauzei".

8 afișări

"Acest caz este prioritar pentru noi. Pe lîngă activităţile pe care le fac criminaliştii care analizează urmele ridicate se fac acţiuni de căutare ale femeii. Toate efectivele au fost alarmate şi au primit poze cu femeia dispărută. Avem un cerc de cunoscuţi ai ei şi de prieteni şi o căutăm acolo unde ea s-ar putea afla. Nu a fost dată în urmărire internaţională deoarece nu sunt date că ar fi părăsit ţara. Femeia este dată însă în urmărire naţională şi consemn la frontieră", a spus comisar şef Liviu Naghi, purtător de cuvînt al IPJ Braşov.

Elodia Marilena Ginescu (38 de ani), avocat în cadrul Baroului Braşov, a dispărut de acasă în 30 august. Soţul acesteia, poliţistul Cristi Cioacă, a anunţat Poliţiei dispariţa femeii în 5 septembrie.

Părinţii femeii sunt convinşi că fiicei lor i s-a întâmplat ceva rău în noaptea de 29 spre 30 august şi susţin că aceasta nu ar fi putut să plece şi să îşi abandoneze copilul. Oamenii vor să ofere chiar şi o recompensă pentru orice informaţie care ar putea duce la găsirea femeii.

"Fiica mea este o personă foarte responsabilă. Nu ar fi plecat fără să ne spună ceva. Îşi iubea nespus copilul, mai ales că acesta a venit târziu şi a făcut şi tratament pentru a-l putea aduce pe lume. Nu ar fi plecat fără să ia băieţelul sau fără să se intereseze de el. Suntem dispuşi să oferim şi o recompensă pentru orice informaţie care ne-ar ajuta să o găsim pe Elodia. Ea a fost şefă de promoţie, când a terminat facultatea. Astfel a intrat în Barou fără examen, datorită rezultatelor deosebite. Înainte să devină avocat, Elodia a fost zece ani învăţătoare. S-a ocupat foarte mult de băieţelul ei, pentru că avea şi experienţă", a declarat Emilia Ghinescu, mama avocatei.

Potrivit poliţiştilor, în 30 august, femeia ar fi avut o altercaţie cu soţul ei, după care şi-a pus câteva bunuri personale într-o geantă şi a plecat. De atunci, soţul şi părinţii acesteia nu mai ştiu nimic.

"Ţinuta vestimentară a persoanei dispărute nu a putut fi indicată de către sot. Semnalmentele ei sunt 1,65-1,70 m înălţime, 50 kilograme, constituţie astenică, ochii verzi, păr vopsit negru, ondulat, iar ca semne particulare un tatuaj în zona abdominală şi două aluniţe pe spate. Imediat după sesizare au fost puse în aplicare procedurile standard de căutare şi găsire a persoanei dispărute. Ulterior şi părinţii persoanei în cauză au sesizat dispariţia fiicei lor", a declarat, într-o conferinţă de presă, comisar-şef Liviu Constantin Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici