Cazul Lido: Avocaţii moştenitorilor anunţă executarea, actualii proprietari aşteaptă decizii finale

Reprezentanţii societăţii care deţine Casa şi Hotelul Lido anunţă că se vor supune deciziei instanţei "în cazul în care va exista o hotărâre definitivă şi irevocabilă, indiferent care va fi aceasta", avocaţii celor care revendică hotelul anunţând că vineri va avea loc acţiunea de executare.

407 afișări
Imaginea articolului Cazul Lido: Avocaţii moştenitorilor anunţă executarea, actualii proprietari aşteaptă decizii finale

Cazul Lido: Avocaţii moştenitorilor anunţă executarea, actualii proprietari aşteaptă decizii finale (Sursa: Mediafax Foto)

Reprezentanţii societăţii care deţine Casa şi Hotelul Lido arată, într-un comunicat remis de S.C Hotel Lido Bucureşti S.R.L agenţiei MEDIAFAX, că se vor supune executării "în cazul în care va exista o hotărâre definitivă şi irevocabilă, indiferent care va fi aceasta şi se vor încheia toate formele legale atac".

"În cazul în care aceste hotărâri vor fi împotriva S.C. Hotel Lido Bucureşti S.R.L., societatea îşi va recupera prejudiciul, daunele şi cheltuielile de judecată aşa cum este deja hotărât de instanţele judecătoreşti, de la AVAS, Ministerul Finanţelor şi Primăria municipiului Bucureşti", precizează comunicatul.

Prin acelaşi comunicat societatea deţinătoare a Hotel Lido arată că pe rolul instanţelor există nouă dosare, unele fiind contestaţii împotriva deciziei ÎCCJ prin care hotelul era dat în proprietate moştenitorilor, contestaţii împotriva executării, plângerea penală împotriva preşedintelui secţiei civile a ÎCCJ, Florin Costiniu, pentru "grave abuzuri în serviciu", precum şi o plângere penală "contra unui grup de opt făptuitori intitulat «asocierea Angelescu - Doru Braia s.a.» pentru un număr de nouă infracţiuni". Aceste dosare au termene curpinse între 13 martie şi finele lunii septembrie.

Reprezentanţii societăţii reclamă că în acest caz sunt grave nereguli şi falsuri "depuse de aşa-numiţii moştenitori".

Deţinătorii mai informează în comunicat că cea care este proprietara SC hotel Lido Bucureşti "şi implicit a Complexului Lido ce cuprinde numai Hotelul şi Casa Lido, este în proporţie de 100% S.C Chir S.A., care este o societate comercială cu peste 1700 de acţionari persoane fizice şi juridice".

Reprezentanţii Lido afirmă că există o plângere şi la CEDO, care are ca obiect încălcarea articolelor 6(1) din Convenţia privind dreptul la un tribunal independent şi imparţial, 6(1) din Convenţia privind dreptul la un proces echitabil, 6(1) din Convenţia privind dreptul la un proces într-un timp rezonabil şi a aticolului 1(1) Protocolul adiţional nr. 1 la Convenţia privind dreptul de proprietate şi de folosinţă asupra bunurilor.

Unul dintre apărătorii moştenitorilor hotelului Lido, Alexandru Gavăt, a declarat pentru MEDIAFAX că vineri, la ora 11.00, va fi pusă în executare decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care hotelul era dat în proprietatea moştenitorilor. De asemenea, conform avocatului, Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea de suspendare, cerere accesorie contestaţiei la executare aflată pe rolul aceleiaşi instanţe.

Pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, la 13 martie se va dezbate contestaţia propriu-zisă la executarea sentinţei ÎCCJ. Cu ocazia respingerii cererii accesorii, cea de suspendare, Gavăt a informat că executorul judecătoresc a anunţat reprezentanţii hotelului cu privire la acţiunea de executare de vineri de la ora 11.00.

În acest dosar, reclamanţii - Constantin Monteoru Angelescu şi urmaşii familiei Ghika - au solicitat constatarea că SC Lido SA a dobândit de la statul român, neproprietar, un imobil compus din teren de 3674 de metri pătraţi cu construcţii (Hotel Lido şi alte două construcţii, inclusiv bazinul Lido), situat pe bulevardul Gheorghe Magheru, precum şi imobilul din strada CA Rosetti, nr. 13 compus din 1773 de metri pătraţi de teren şi patru construcţii (Casa Lido şi anexele sale) şi că aceasta a transmis imobilele fără drept SC Compania Hotelieră Intercontinental România SA.

Totodată, reclamanţii au cerut compararea titului deţinut de societatea hotelieră cu titul pe care l-au obţinut ca moştenitori ai lui Constantin Angelescu, cel care deţinuse imobilele respective prin actul de vânzare-cumpărare 8.663/14 octombrie 1904.

După aproximativ şapte ani de procese, reclamanţii au obţinut prin sentinţă definitivă şi irevocabilă recunoaşterea titlului lor de proprietate şi punerea în posesie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici