CC, sesizată în dosarul de corupţie al primarului Gheorghe Falcă

Tribunalul Arad a decis, joi, suspendarea procesului în care Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, este judecat pentru corupţie, cauza fiind trimisă Curţii Constituţionale pentru soluţionarea unor excepţii de neconstituţionalitate.

1 afișare
Imaginea articolului CC, sesizată în dosarul de corupţie al primarului Gheorghe Falcă

CC, sesizată în dosarul de corupţie al primarului Gheorghe Falcă

În decembrie 2007, avocatul lui Gheorghe Falcă, Gheorghe Mateuţ, a invocat mai multe excepţii de neconstituţionalitate referitoare la chestiuni procedurale. Aceste excepţii au fost admise, joi, de judecătorii Tribunalului Arad, care au decis astfel suspendarea procesului.

Potrivit avocatului Gheorghe Mateuţ, judecătorii Curţii Constituţionale trebuie să se pronunţe cu privire la posibilitatea verificării rechizitoriului de către procurorul ierarhic superior celui care a efectuat ancheta, care poate să sesizeze şi instanţa de judecată.

Gheorghe Mateuţ a criticat modul de administrare a unor probe în cauză, susţinând că acestea au fost obţinute ilegal. Probele respective se referă, potrivit avocatului, la declaraţii ale unor martori şi la obţinerea unor înscrisuri.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru fapte de corupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici