Cei 49 de inculpaţi în dosarul Hidra, trimişi în judecată

Cei 49 de hunedoreni inculpaţi în dosarul "Hidra", privind afaceri cu fier vechi de pe platforma siderurgică din Hunedoara, au fost trimişi în judecată, primul termen în proces fiind stabilit pentru 31 octombrie la Tribunalul Bistriţa Năsăud.

38 afișări
Imaginea articolului Cei 49 de inculpaţi în dosarul Hidra, trimişi în judecată

Cei 49 de inculpaţi în dosarul Hidra, trimişi în judecată

Inculpaţii în acest dosar - membri ai lumii intelope din Hunedoara - au fost trimişi în judecată pentru constituire sau aderare la grup infracţional organizat, furt calificat, dare sau luare de mită, delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală.

"Prima înfăţişare a fost stabilită pentru 31 octombrie la Tribunalul Bistraţa-Năsăud. Cei 49 de inculpaţi, părţile vătămate şi civile, dar şi părţile responsabile civilmente vor fi citate să se prezinte la Tribunalul Bistriţa-Năsăud la data stabilită", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, consilierul pentru relaţii publice al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Dana Ceuca.

Dosarul "Hidra", în care sunt trimişi în judecată cei 49 de hunedoreni, are 83 de volume. Procesul va avea loc la Bistriţa-Năsăud după ce procurorii DIICOT au cerut strămutarea cauzei la un alt tribunal decât cel din judeţul Hunedoara. Oamenii legii susţin că strămutarea procesului a fost solicitată pentru că până acum cei mai mulţi dintre judecătorii de la Tribunalul Hunedoara au avut legătură cu cazul, adică au judecat propunerile de arestare preventivă în dosar sau au avut pe rol dosare în care au fost implicaţi unii dintre inculpaţi.

Potrivit anchetatorilor, inculpaţii în dosarul "Hidra" fac parte din două grupări rivale - una este condusă de Gheorghe Ioniţă, zis Ghiţă Francezul, iar cealaltă de Andrei Raita, zis Endre. Ei au fost arestaţi anul trecut, pentru o perioadă, pentru afaceri cu fier vechi şi feroaliaje de pe platforma siderurgică din Hunedoara. În prezent, doar unul dintre inculpaţi, Andrei Raita, se în arest, însă într-un alt dosar, pentru conducerea unui autovehicul fără permis, ceilalţi fiind trimişi în judecată în stare de libertate.

Raita a fost arestat în dosarul "Hidra" în 14 iulie 2006, alături de alţi 26 de hunedoreni, la finalul celei mai mari acţiuni desfăşurate în România şi la care au participat 300 de poliţişti de la crimă organizată şi luptători din trupele de intervenţie rapidă din judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Arad, Cluj şi Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici