Cererea de arest pentru Sile Pietroi şi opt membri ai grupării sale a fost respinsă

Tribunalul Bucureşti a respins, joi seara, propunerea de arestare preventivă pentru Sile Pietroi şi alţi opt membri ai grupării conduse de acesta, procurorii formulând deja recurs la această soluţie, care va fi judecat, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti.

89 afișări
Imaginea articolului Cererea de arest pentru Sile Pietroi şi opt membri ai grupării sale a fost respinsă

Cererea de arest pentru Sile Pietroi şi opt membri ai grupării sale a fost respinsă (Imagine: Mediafax Foto)

Instanţa a respins referatul cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru cele nouă persoane audiate în cursul zilei de joi, Vasile Fierbântu, zis "Sile Pietroi", Gică Pârvulescu, zis "Gică Boxeru", Andrei Ştefan Fierbântu, zis "Fane Pietroi", Dan Florin Auraru, Teodor Achim, Neagu Gheorghe, zis "Nicu Gogoneaua", Danile Niculae, Gabriel Alex Niculae, zis "Troacă" şi Dumitru Fierbântu.

Procurorii au formulat pe loc recurs împotriva soluţiei Tribunalului Bucureşti, care va fi judecat, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti.

Totodată, instanţa Tribunalului Bucureşti a disjuns dosarul privind propunerea de arestare pentru cele nouă persoane de cel privind patru membri ai grupării lui Sile Pietroi pentru care procurorii au cerut emiterea de mandat de arestare în lipsă, Florin Radu Fierbântu, zis "Chioru", Florin Udilă, Aurel Smilache şi Dumitru Slobozeanu.

Dosarul celor patru persoane pentru care s-a propus arestarea în lipsă va fi judecat în 26 iunie de Tribunalul Bucureşti.

Dezbaterile de la Tribunalul Bucureşti privind propunerea de arestare preventivă a celor nouă membrii ai grupării lui Sile Pietroi au început în jurul orei 11.30.

La începutul discuţiilor, instanţa a admis o excepţie privind expirarea ordonanţei de reţinere. Avocaţii celor nouă învinuiţi au invocat faptul că timpul de conducere la Secţia de Poliţie pentru audieri şi formalităţile prealabile se deduce din cele 24 de ore prevăzute în ordonanţa de reţinere.

Astfel, avocaţii au susţinut că pentru opt dintre cei nouă membrii ai grupării conduse de Sile Pietroi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, ordonanţa expiră în jurul orei 13.00.

După o scurtă deliberare, instanţa a dispus eliberarea din boxa învinuiţilor a opt dintre cei nouă aduşi la mandat. În boxa acuzaţilor a mai rămas doar Sile Pietroi, ordonanţa de reţinere pe numele acestuia fiind emisă joi dimineaţă.

Sile Pietroi, şeful grupării prinse în urmă cu o zi, în urma unor descinderi ale anchetatorilor în Bucureşti şi judeţul Ilfov, a fost prins, în noaptea de miercuri spre joi, la Giurgiu, după ce a fost urmărit de mai multe echipaje de poliţie. Acesta a fost audiat la Poliţia Capitalei, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

El este acuzat de mai multe infracţiuni cu violenţă, printre care tâlhărie, lipsire de libertate, tentativă de omor calificat, loviri şi alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri.

Potrivit comisarului Ciocan, asupra lui Sile Pietroi au fost găsite sume în lei şi valută, două pistoale, unul cu bile de cauciuc şi unul cu gaze, precum şi mai multe cartele telefonice.

Un apropiat al lui Sile Pietroi, care l-a ajutat să fugă, va fi cercetat de poliţişti pentru favorizarea infractorului, a mai spus comisarul Ciocan.

Poliţiştii bucureşteni au ridicat, miercuri, 16 membri ai grupării conduse de Sile Pietroi, căutaţi pentru infracţiuni cu violenţă, în urma a 25 de descinderi făcute în Capitală şi judeţul Ilfov, a spus comisarul Christian Ciocan.

Poliţiştii, împreună cu luptători SPIR, DPIR, ai Grupului Special de Protecţie şi Intervenţie "Acvila" şi procurori de la Parchetul Tribunalul Bucureşti, au descins, miercuri dimineaţă, începând cu ora 6.00, la 25 de locuinţe din Capitală, şi din comunele ilfovene Glina, Căţelu şi Pantelimon, de unde au ridicat mai multe arme albe.

Membrii grupării au fost duşi la sediul Poliţiei Capitalei pentru audieri, anchetatorii continuând acţiunea. Sile Pietroi a fost dat în consemn la frontieră.

Gruparea condusă de Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, din care făceau parte majoritatea fraţilor acestuia, dar şi foşti sportivi, şi care acţiona atât în comuna ilfoveană Glina, cât şi în Bucureşti, ar fi făcut diverse servicii unor oameni politici în campania electorală pentru alegerile locale.

Procurorul Maximilian Bălăşescu, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că anchetatorii au interceptat 60 de numere de telefon, iar pe pe lângă infracţiunile cu violenţă de care sunt acuzaţi membrii grupării lui Sile Pietroi, urmează să se stabilească şi alte infracţiuni de înşelăciuni cu terenuri, locuinţe şi faţă de bănci, precum şi diverse servicii pe care le-ar fi făcut unor oameni politici în campania electorală pentru alegerile locale din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici