Chiuariu: Degradant mi se pare pentru un magistrat să deschidă dosare pe criterii politice

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, afirmă că Parchetul nu trebuie să devină arbitrul jocului politic, iar un Guvern care nu poate fi dărâmat în Parlament, să fie decimat de decizii arbitrare ale procurorilor, ministrul răspunzându-i astfel preşedintelui Traian Băsescu.

2 afișări
Imaginea articolului Chiuariu: Degradant mi se pare pentru un magistrat să deschidă dosare pe criterii politice

Chiuariu: Degradant mi se pare pentru un magistrat să deschidă dosare pe criterii politice

"Decredibilizarea justiţiei nu poate fi rezultatul aceea ce s-a întâmplat în ultimele zile. Decredibilizarea justiţiei din România e rezultatul unei perioade lungi de timp în care a fost folosită ca instrument în lupta politică. Eu vin doar şi spun, acum, că această practică trebuie să înceteze", a declarat, marţi, ministrul Justiţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că prin atitudinea faţă de ancheta DNA, ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, se discreditează atât pe el cât şi Guvernul şi Justiţia, pentru că acesta ar fi trebuit să ceară trimiterea dosarului în instanţă şi nu să-şi demonstreze nevinovăţia la TV.

"Eu nu am pentru ce să mă apăr pentru că nu am fost acuzat de nimic, aşa cum bine a precizat preşedintele Traian Băsescu. Eu nu am cum să cer trimiterea dosarului în instanţă, pentru simplul motiv că nu există un dosar pe numele meu. Acesta este de fapt absurdul situaţiei", a replicat ministrul Tudor Chiuariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici