Chiuariu: Nicolăescu, Voicu şi Vosganian au dosare la DNA

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a declarat, marţi, că Eugen Nicolăescu, Mihai Voicu şi Varujan Vosganian au dosare la DNA şi că se fac cereri abuzive de interceptare a telefoanelor rudelor demnitarilor liberali, campanie declanşată după ce el a cerut revocarea procurorului Doru Ţuluş.

1 afișare
Imaginea articolului Chiuariu: Nicolăescu, Voicu şi Vosganian au dosare la DNA

Chiuariu: Nicolăescu, Voicu şi Vosganian au dosare la DNA

Tudor Chiuariu a arătat că are informaţii de la procurori ai DNA că miniştrii liberali Eugen Nicolăescu, Mihai Voicu şi Varujan Vosganian au dosare la DNA, ei urmând a ajunge în atenţia comisiei prezidenţiale.

„Am informaţii de la DNA. Nu toţi procurorii de la DNA sunt abuzivi şi incompetenţi. Unii dintre ei sunt chiar scârbiţi de ceea ce se întâmplă, pentru că toate lucrurile astea sunt folosite politic”, a arătat ministrul Justiţiei.

El a completat că, din aceleaşi „surse”, are infornaţii că se fac cereri abuzive de interceptare a convorbirilor telefonice nu doar ale miniştrilor liberali, ci şi ale soţiilor, prietenelor, consilierilor sau părinţilor acestor demnitari.

„E o campanie concertată, căreia domnul Ţuluş i-a dat drumul imediat a doua zi după ce eu am făcut cererea de revocare de la Secţia a II-a DNA. E o campanie concertată, sub denumirea «Facem dosare la liberali», miniştri liberali, foşti prefecţi liberali, şefi liberali de servicii deconcentrate din teritoriu, tuturor li se ascultă telefoanele într-o veselie”, a acuzat Chiuariu.

Ministrul a declarat că, dacă ar fi fost de bună credinţă, procurorii i-ar fi chemat la audieri pe demnitarii în cauză.

„Poate lămuream lucrurile şi nu era nevoie de blocarea activităţii Guvernului”, a precizat el.

Chiuariu a arătat că avea informaţii „mai vechi” că DNA ascultă convorbirile telefonice, prin intermediul serviciilor secrete, „cam de trei ori mai mult decât ar fi necesar”.

„Sunt în general în România în momentul ăsta două grupări. Una a oamenilor sănătoşi, normali, care vor să construiască o justiţie independetă şi imparţială. Şi una a oamenilor bolnavi, care vor să conducă România prin intermediul dosarelor”, a susţinut ministrul liberal.

Demnitarul a acuzat: „Ceea ce se întâmplă e inacceptabil. Nu mai avem, ca în orice democraţie normală, controlul Parlamentului asupra Guvernului, ci controlul Parchetului asupra Guvernului”.

„Până la urmă nu o să mai luăm nicio decizie, o să intrăm poate în grevă guvernamentală. Să ia domnul Morar şi domnul Ţuluş toate deciziile. Să vină oamenii în faţă la DNA să le dea domnul Morar pensii”, s-a revoltat ministrul Justiţiei.

El a mai spus că procurorii DNA i-au reclamat o serie de abuzuri care se practică în instituţia în care ei lucrează.

„Se abuzează de această practică a interceptărilor ilegale, se iau şi se dau dosare după cum există interes, nu se înregistrează plângerile penale, se fac dosare fără fundament. O astfel de poliţie politică nu poate rămâne fără nicio sancţiune”, a avertizat Chiuariu.

În cadrul emisiunii „Sinteza zilei”, difuzată la Antena 3, ministrul Justiţiei a afirmat cu certitudine că soţia ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remeş, are telefoanele ascultate de DNA, care în opinia sa este instituţia care deţine cea mai multă informaţie politică din România.

„DNA este arbitrul luptei politice din România”, a spus ministrul Chiuariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici