Chiuariu: Oameni cu înclinaţii spre abuz au pus mâna pe DNA

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, susţine că unii oameni cu înclinaţii spre abuz au pus mâna pe Direcţia Naţională Anticorupţie şi că aceasta este un instrument pentru ambiţiile personale sau politice ale unor persoane, DNA ascultând telefoanele de trei ori mai mult decât este necesar.

4 afișări
Imaginea articolului Chiuariu: Oameni cu înclinaţii spre abuz au pus mâna pe DNA

Chiuariu: Oameni cu înclinaţii spre abuz au pus mâna pe DNA

"Trebuie să terminam azi cu propaganda, cu miturile şi să revenim la fapte, iar faptele, aşa cum arată acel raport al CSM, sunt foarte grave. România a revenit dintr-un anumit punct de vedere la practicile anilor '50. Sunt mândru că un Guvern liberal va sfârşi aceste practici", a subliniat Tudor Chiuariu, miercuri seară, în cadrul unei discuţii pe tema reformei în sistemul judiciar din România, organizată de fundaţia olandeză Politiek Cafe.

Acesta a apreciat că ceea ce se întâmplă în prezent este consecinţa a ceea ce a făcut fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

"Tragem azi cu toţii consecinţele a ceea ce a făcut Monica Macovei, mascarada în spatele căreia s-au ascuns incompetenţa şi abuzul. Cred că trebuie să avem o discuţie serioasă, să găsim o soluţie privind DNA, care nu trebuie folosită în scop personal sau politic", a adăugat ministrul.

Demnitarul a apreciat că este important ca oamenii care au suferit abuzuri în ultimii doi ani să spună ceea ce li s-a întâmplat.

"Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) nu este altceva decât un intrument pentru ambiţiile personale sau politice ale unor persoane. Ceea ce s-a întâmplat la DNA a fost compromis de faptul că unii oameni cu inclinaţii spre abuz au pus mâna pe această instituţie. Unele dosare sunt ţinute pentru a apărea la momentul potrivit", a spus Tudor Chiuariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici