Chiuariu: Raportul Inspecţiei, adoptat în cvasitotalitatea lui

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a declarat, luni seară, că Raportul Inspecţiei CSM a fost adoptat în "cvasitotalitatea lui", cele 12 observaţii formulate fiind neesenţiale faţă de conţinutul Raportului care arată deficienţe manageriale grave în ce priveşte secţia lui Doru Ţuluş.

3 afișări
Imaginea articolului Chiuariu: Raportul Inspecţiei, adoptat în cvasitotalitatea lui

Chiuariu: Raportul Inspecţiei, adoptat în cvasitotalitatea lui

"Toate chestiunile pe care eu le-am ridicat în luna mai sunt confirmate de raport. Mai mult, situaţia e mult mai gravă decât cea pe care o bănuiam atunci", a susţinut ministrul Justiţiei.

Votul de luni seară al Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) este în acord cu cele reţinute de Inspecţia Judiciară, a spus ministrul Justiţiei.

Totodată, Chiuariu a afirmat că ar fi preferat ca la celelalte secţii ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) controlul să fi fost la fel de temeinic ca cel realizat la Secţia a II-a a DNA, condusă de procurorul şef Doru Ţuluş.

"Sigur că dacă şi controlul în privinţa celorlalte secţii ale DNA ar fi fost la fel de riguros ca la Secţia a II-a, probabil am fi avut alte rezultate şi eu aş fi făcut alte cereri", a susţinut ministrul Chiuariu.

El a arătat că cel mai grav este faptul că zeci de dosare privind privatizări frauduloase, fraudă şi corupţie în sectorul bancar, spălare de bani, evaziuni fiscale de milioane de euro stau luni şi chiar ani în nelucrare, ceea ce nu înseamnă o luptă eficientă împotriva corupţiei.

"De altfel, procurorul şef Daniel Morar şi-a însuşit o parte din criticile menţionate în acest raport", a mai declarat demnitarul.

În ceea ce priveşte eficienţa DNA, ministrul Justiţiei a spus că va fi relevată "numai de către hotărârile judecătoreşti".

"Ceea ce putem spune cu siguranţă este că la Secţia a II-a a DNA se încalcă legea într-un mod grav, şi nu putem privi lucrul acesta cu nepăsare. În privinţa celorlalte secţii, raportul nu e la fel de detailat", a spus ministrul Chiuariu, adăugând că DNA trebuie să remedieze deficienţele constatate şi trebuie să ia măsuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici