Chiuariu: Statul român trebuie să îşi protejeze cetăţenii oriunde s-ar afla aceştia

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, apreciază drept regretabil faptul că în spaţiul public nu s-a pus problema prezumţiei de nevinovăţie a lui Nicolae Romulus Mailat, arătând că este important ca statul român să îşi protejeze cetăţenii, oriunde s-ar afla aceştia.

6 afișări
Imaginea articolului Chiuariu: Statul român trebuie să îşi protejeze cetăţenii oriunde s-ar afla aceştia

Chiuariu: Statul român trebuie să îşi protejeze cetăţenii oriunde s-ar afla aceştia

"Este important ca cetăţenii români să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie şi este important ca statul român să îşi protejeze proprii cetăţeni oriunde s-ar afla", a declarat, luni, Chiuariu într-o conferinţă de presă.

Demnitarul a spus că reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei vor fi, începând de marţi, la Roma pentru a definitiva, împreună cu ataşaţii diplomatici modalităţile concrete prin care li se va acorda asistenţă judiciară cetăţenilor români vizaţi de măsurile de repatriere.

"Prin această măsură, vrem să ne asigurăm că decretul-lege italian nu este aplicat în mod abuziv şi, de asemenea, vrem să ne asigurăm că niciun cetăţean român care trăieşte şi munceşte în mod legal în Italia nu va fi îndepărtat", a spus ministrul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei a mai spus că va încheia cu omologul său italian, în cel mai scurt timp, un acord privind trimiterea reciprocă de magistraţi de legătură. El a adăugat că magistraţi de legătură vor fi trimişi atât în Italia, cât şi în alte state în care există comunităţi româneşti importante, precum Spania, Franţa, Germania.

Chiuariu a subliniat că atât el, cât şi ministrul italian al Justiţiei sunt mulţumiţi de cooperarea între autorităţile judiciare ale celor două state.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici