Compania Bechtel dată în judecată de nouă angajaţi

Nouă muncitori vor acţiona în judecată compania americană Bechtel pe motiv că au fost concediaţi de pe şantierul Autostrăzii Transilvania deoarece au refuzat să îşi desfăşoare activitatea.

2 afișări
Imaginea articolului Compania Bechtel dată în judecată de nouă angajaţi

Nouă angajaţi ai Bechtel dau în judecată compania pentru concediere abuzivă

Potrivit unor surse din cadrul companiei Bechtel, este vorba de nouă persoane concediate, dintre cele 21 cercetate disciplinar.

Angajaţii de la staţia de betoane de la Camp-ul Săvădisla, judeţul Cluj, s-au întâlnit, săptămâna trecută, înainte de începerea lucrului, într-o şedinţă, în cadrul căreia au analizat mai multe probleme cu care se confruntă în activitatea desfăşurată, printre care echipamentul de lucru deficitar, salariile mici sau nedistribuirea apei potabile în perioade de caniculă conform legii.

"Noi am vrut şi vrem să muncim. În ziua aceea, s-au primit comenzi de betoane care au şi fost onorate, iar ca dovadă stau cursele efectuate", a declarat, marţi, Iakab Laszlo, unul dintre muncitorii concediaţi.

El susţine că un reprezentant de la Resurse Umane din cadrul Bechtel a fost trimis pentru a discuta despre doleanţele avute, dar oamenii s-au trezit, de fapt, că acesta a dispus desfacerea contractelor lor de muncă începând cu data de luni.

În decizia de desfacere a contractului de muncă se precizează că muncitorii ar fi perturbat fluxul activităţilor desfăşurate la Staţia de Betoane Săvădisla şi că ar fi cerut drepturi nejustificate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici