Consilier juridic din Ministerul Finanţelor, prins luând mită

Consilierul juridic dn cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor, prins luând mită, a fost reclamat de o femeie căreia i-a cerut 5.000 de lei pentru a-i soluţiona operativ dosarul privind restituirea de către statul român a sumei de 220.000 de lei, obţinută în baza unei decizii judecătoreşti.

43 afișări
Imaginea articolului Consilier juridic din Ministerul Finanţelor, prins luând mită

Consilier juridic din Ministerul Finanţelor, prins luând mită (Imagine: Mediafax Foto)

Parchetul Tribunalului Bucureşti informează, printr-un comunicat, că marţi procurori din cadrul Secţiei de Urmărire Penală, în urma unei acţiuni de prindere în flagrant delict realizată cu sprijinul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au dispus începerea urmăririi penale faţă de A.A. (Andrei Anghel-n.r.), pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

"În fapt, s-a reţinut că învinuitul, în calitate de consilier juridic în cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor, a pretins şi primit de la denunţătoarea B.A. 3.900 de lei şi 300 de euro, pentru a soluţiona operativ un dosar privind restituirea de către statul român a sumei de 220.000 de lei, cu titlu de despăgubiri obţinute în baza unei hotărâri judecătoreşti", precizează Parchetul Capitalei.

Procurorii vor decide dacă îl vor cerceta pe consilier în stare de libertate sau vor cere instanţei emiterea unui mandat de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici