Consilier ministerial, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Un consilier din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor a fost trimis în judecată de Tribunalul Sălaj, fiind acuzat de trafic de influenţă pentru un om de afaceri din Zalău, iar un poliţist prin intermediul căruia consilierul a pretins şi primit bani de la omul de afaceri a fost achitat.

4 afișări
Imaginea articolului Consilier ministerial, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Consilier ministerial, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Surse judiciare din Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că Dumitru Ianchiş este acuzat că a pretins şi primit sume de bani de la administratorul unor societăţi comerciale Zalău, în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă membrii Comisiei Centrale a Monopolului de Stat care funcţionează în cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor, în vederea obţinerii licenţei anuale pentru jocuri de noroc.

Potrivit surselor citate, în data de 6 februarie, Direcţia Generală Anticorupţie - Biroul Anticorupţie pentru Judeţul Sălaj s-a sesizat din oficiu că Dumitru Ianchiş, în calitate de consilier în cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor, a pretins şi primit sume de bani de la administratorii unor societăţi comerciale prin intermediul lui G.C., agent de poliţie în cadrul I.P.J. - Sălaj, în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă membrii Comisiei Centrale a Monopolului de Stat care funcţionează în cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor, în vederea obţinerii licenţei anuale pentru jocuri de noroc.

Dosarul a fost înaintat la DNA - Cluj şi, ca urmare a denunţului formulat de către Petru Buboi, patronul unui lanţ de baruri, discoteci şi al unui ştrand din Zalău, s-au extins cercetările. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Sălaj au ajuns la concluzia că omul de afaceri respectiv i-a trimis consilierului din MF suma de 2.000 de lei prin mandate poştale on-line în două tranşe, iar sumele de bani au fost ridicate personal de Dumitru Ianchiş de la un oficiu poştal din Bucureşti.

În data de 12 februarie, DNA Cluj şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Pocurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj a dispus trimiterea în judecată a lui Dumitru Ianchiş, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzută de art. 257 alin. 1 din Codul penal, iar faţă de agentul de poliţie G.C. s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici