Constanda vrea să blocheze conturile CGMB pentru a încasa daunele de 17,8 milioane euro

Omul de afaceri Costică Constanda a finalizat actele pentru a încasa daunele de 17,8 milioane de euro de la Consiliul General, un executor judecătoresc urmând să notifice şi apoi să blocheze conturile CGMB, au declarat, miercuri, surse municipale.

1 afișare
Imaginea articolului Constanda vrea să blocheze conturile CGMB pentru a încasa daunele de 17,8 milioane euro

Constanda vrea să blocheze conturile CGMB pentru a încasa daunele de 17,8 milioane euro

Avocaţii lui Constanda au obţinut, săptămâna aceasta, învestirea cu titlu executoriu a deciziei Curţii de Apel, prin care omul de afaceri obţine daune de 17,8 milioane euro de la CGMB, dar şi dreptul de a construi în parcul Bordei.

Odată obţinute hârtiile, omul de afaceri a apelat la un executor judecătoresc, care, în următoarele zile, va începe procedura de executare silită a CGMB, ceea ce presupune notificarea şi, eventual, blocarea conturilor municipale pentru a încasa daunele de 17,8 milioane euro.

Fiind vorba de bugetul primăriei, executarea daunelor presupune o procedură complexă, care ar putea duce la blocarea conturilor municipalităţii, însă nu mai devreme de câteva luni.

Potrivit Ordonanţei 22/2002, dacă o instituţie publică nu are un capitol special prevăzut în buget pentru plata daunelor sau sancţiunilor prevăzute în decizii ale instanţelor, conturile acesteia nu pot fi blocate sau executate. Însă, instituţia publică este obligată ca, în bugetul pe anul următor, să prevadă daunele stabilite prin hotărâri definitive şi irevocabile ale instanţelor.

Juriştii susţin că omul de afaceri mai poate apela - în situaţia în care nu obţine banii - la sechestru şi executarea unor bunuri imobiliare ale instituţiei publice de la care trebuie să primească despăgubiri. Cu alte cuvinte, dacă nu va putea bloca conturile, Constanda ar putea obţine un teren sau o construcţie care aparţine municipalităţii Bucureştiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici