Video Costică Argint a fost arestat la Tivoli

Liderul romilor români din Italia, Costică Argint, a fost arestat la Tivoli, sub acuzaţia de extorcare şi tentativă de extorcare.

2 afișări

 El a fost arestat împreună cu Claudio Guerrieri, în vârstă de 36 de ani, relatează Tuscia Web.

Claudio Guerrieri se asociase cu un om de afaceri italian din localitatea Viterbo, situată în apropiere de Roma, pentru constituirea unei societăţi comerciale. Guerrieri a participat cu 20.000 de euro la înfiinţarea firmei. Omul de afaceri a devenit victima şantajului când a decis să închidă firma.

În acel moment, Guerrieri a pretins 56.000 de euro, obligându-l pe asociat, un producător de tutun, să semneze cecuri de această valoare. Timp de două luni, omul de afaceri ar fi fost supus ameninţărilor, proferate de către Costică Argint. Acesta este suspectat că le-a ameninţat şi pe soţia şi fiica omului de afaceri italian.

Claudio Guerrieri a fost arestat duminică în Trigoria, localitate situată la periferia sudică a Romei, iar Costică Argint, la Tivoli, la aproximativ 15 kilometri est de capitala Italiei. Cei doi sunt încarceraţi în penitenciarul de la Mammagialla (provincia Viterbo, regiunea Lazio).

În cursul percheziţiilor au fost confiscate mai multe arme de jucărie folosite pentru ameninţare, numerose cecuri şi carduri bancare. Anchetatorii analizează posibilitatea existenţei altor complici.

Costică Argint ar putea fi arestat de poliţiştii români numai dacă autorităţile italiene decid să îl extrădeze, situaţie în care ar intra sub incidenţa mandatului internaţional de arestare emis în urmă cu mai mult timp pe numele său, au declarat surse din poliţie.

Lider al Asociaţiei romilor refugiaţi politici din Italia, Costică Argint a devenit cunoscut după ce a apărut alături de ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, şi de premierul Călin Popescu Tăriceanu, în cursul unei vizite a acestora la Roma. Vizita a avut loc după ce românul Romulus Mailat a fost acuzat de uciderea unei italience.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici