Cozma va cere CSM să facă verificări în dosarele penale în care a fost implicat

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, care a fost condamnat la 18 ani de detenţie pentru acţiunea minerilor din 1991, când Guvernul Petre Roman a fost răsturnat, a susţinut, vineri, că vrea să ceară CSM să verifice dosarele penale în care a fost implicat.

1 afișare
Imaginea articolului Cozma va cere CSM să facă verificări în dosarele penale în care a fost implicat

Cozma va cere CSM să facă verificări în dosarele penale în care a fost implicat

"Voi solicita Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să facă o anchetă privind modul de soluţionare a tuturor dosarelor în care am fost implicat", a spus Cozma, prezent la Curtea de Apel Bucureşti, pentru procesul intentat statului în legătură cu reîncarcerarea sa după ce preşedintele la graţiat.

Potrivit procedurii, orice neregulă în actul de justiţie sau în conduita unui magistrat poate fi reclamată la CSM în termen de un an de la constatare.

Pe de altă parte, Cozma a declarat că are de gând "să-l dea în judecată" pe fostul preşedinte Ion Iliescu, spuând că acesta "nu a reprezentat vreodată ceva pentru el".

"Sigur toate la timpul lor. Este responsabil şi, probabil, va fi dat în judecată şi de alte instituţii. Pentru mine Iliescu nu a reprezentat vreodată ceva. Este penibil şi incredibil că atunci când îi ajunge cuţitul la os justiţia să se schimbe. Nu au ştiut că este civil", a precizat Cozma. El a făcut referire la modificările legislative survenite unei decizii din vara anului trecut a Curţii Constituţionale, care a statuat că civilii pot fi cercetaţi şi judecaţi doar de magistraţi civili, motiv pentru care dosarele mineriadei şi revoluţiei de la Secţia Parchetelor Militare au fost preluate de procurori civili.

În 7 decembrie anul trecut, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, anunţa că a infirmat soluţia de punere sub urmărire penală a fostului preşedinte Ion Iliescu în dosarul mineriadei din 1990. Anchetatorii au admis contestaţia privind forma şi fondul soluţiei iniţiale dată de general magistrat Dan Voinea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici