Curtea de Apel Braşov respinge propunerea de arestare a şase persoane reţinute, marţi, de DNA

Curtea de Apel Braşov a respins, miercuri, propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile făcută de DNA pentru cele şase persoane reţinute, cu o zi în urmă, pentru implicare într-o afacere imobiliară, printre acuzaţi aflându-se şi Adrian Mureşan, membru al PNG Braşov.

3 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Braşov respinge propunerea de arestare a şase persoane reţinute, marţi, de DNA

Curtea de Apel Braşov respinge propunerea de arestare a şase persoane reţinute, marţi, de DNA

Cele şase persoane sunt cercetate pentru şantaj, complicitate la şantaj, privare de libertate şi complicitate la privare de libertate asupra unui om de afaceri din Capitală.

Curtea de Apel Braşov a motivat decizia luată prin "necompetenţa de ordin material a DNA Braşov de a instrumenta această cauză şi implicit de a face propunere de arestare preventivă faţă de cei şase inculpaţi", a susţinut, miercuri, avocatului lui Mureşan, Adrian Sas, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Imediat după formularea deciziei Curţii de Apel, procurorul Valentin Şelaru a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care va decide dacă s-a procedat legal şi întemeiat în acest caz.

"În opinia nostră, cei şase inculpaţi nu se fac vinovaţi de săvârşirea faptelor imputate, deoarece a fost vorba de o afacere încheiată în mod legal, în faţa unui notar, care nu poate fi considerat un act de santaj cum spune serviciul teritorial DNA Braşov. Apariţia notarului, căruia i s-a impus să nu părăsească localitatea, a fost mai degrabă de a atrage competenţa DNA. Văzând că lucrurile cu notarul nu prea stau aşa cum au crezut ei, cei de la DNA au inventat alte premise, cum ar fi calitatea de membru al PNG a lui Mureşan", a spus Sas.

Avocatul se declară revoltat de faptul că omul de afaceri bucureştean care a făcut o tranzacţie mobiliară cu un teren din Braşov a depus plângere după aproape un an de la tranzacţia respectivă.

"Nu pot să-mi dau seama care ar fi interesul, dar eu nu concep un lucru şi nu pot fi de acord niciodată: pentru o faptă pretinsă a fi fost săvârşită în 2007, în 12 martie mai precis, să faci o propunere după aproape un an, în 2008, că aceşti oameni ar prezenta un pericol concret", a adăugat avocatul.

Potrivit acestuia, tranzacţia ar viza un teren de lângă Institutul Cartofului din Braşov.

Procurorul Valentin Şelaru de la Serviciul teritorial Braşov al DNA a confirmat că propunerea de arestare preventivă a celor şase persoane a fost respinsă de Curtea de Apel Braşov, însă a refuzat să ofere detalii legate de acuzaţiile aduse în acest dosar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici