David: Nu sunt dovezi că MIRA a avut o implicare în cazul interceptăilor din dosarul Hayssam

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), Cristian David, a declarat, marţi, că nu există elemente care să conducă la ideea că instituţia pe care o conduce a avut vreo implicare în cazul interceptării discuţiilor telefonice între procurorul Nastasiu şi Omar Hayssam.

1 afișare
Imaginea articolului David: Nu sunt dovezi că MIRA a avut o implicare în cazul interceptăilor din dosarul Hayssam

David: Nu sunt dovezi că MIRA a avut o implicare în cazul interceptăilor din dosarul Hayssam

"Până la acest moment nu avem elemente care să conducă la ideea că MIRA a avut o implicare în acest dosar", a precizat Cristian David, răspunzând unor întrebări legate de solicitarea făcută de preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI, Radu Stroe, privind cazul interceptărilor.

Ministrul, prezent la evaluarea activităţii Jandarmeriei în 2007, a explicat că la MIRA se desfăşoară o verificare a aspectelor semnalate de Radu Stroie.

Preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI, Radu Stroe a solicitat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că MIRA, Poliţia de Frontieră, SRI şi CSAT ar trebui să se sesizeze în legătură cu afirmaţiile din transcriptul discuţiilor telefonice între procurorul Ciprian Nastasiu şi Omar Hayssam şi să informeze opinia publică, media şi comisiile parlamentare de resort, SRI sau SIE, după caz.

El a mai spus că, personal, respinge acuzaţia potrivit căreia l-ar fi „albit” pe Omar Hayssam, bazându-se pe documentele oficiale pe care le are din partea SRI.

Totodată, Stroe a cerut SRI să-i comunice dacă convorbirile telefonice dintre procurorul Ciprian Nastasiu şi Omar Hayssam au fost interceptate de instituţie şi dacă au existat mandate pentru acestea.

Parlamentarul a precizat că a transmis, în acest sens o scrisoare directorului SRI, George Maior în care mai cere şi alte clarificări legate de convorbirile Nastasiu-Hayssam.

În acelaşi caz, Stroe a solicitat ca procurorul general al României să discute cu procurorul Nastasiu în legătură cu transcriptul discuţiilor telefonice cu Omar Hayssam, pentru a afla cine este personajul "Profesorul".

Agenţia MEDIAFAX a făcut publice, marţea trecută, transcrierile convorbirilor telefonice dintre Omar Hayssam şi procurorul Cirpian Nastasiu, din care rezultă că sirianul a părăsit România la bordul unui avion, şi nu cu un vas, aşa cum se credea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici