Decizia în procesul Andreei Ciucă, amânată pentru 30 octombrie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va lua o decizie, în 30 octombrie, în procesul în care fostul preşedinte al Tribunalului Mureş, Andreea Ciucă, a solicitat, joi, trimiterea la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), a unuia dintre dosarele în care este judecată.

6 afișări
Imaginea articolului Decizia în procesul Andreei Ciucă, amânată pentru 30 octombrie

Decizia în procesul Andreei Ciucă, amânată pentru 30 octombrie

Fostul preşedinte al Tribunalului Mureş a solicitat trimiterea la DNA a dosarului în care este judecată pentru luare de mită.

Andreea Ciucă - fost preşedinte al Tribunalului Mureş, judecător cu rang de curte de apel, în prezent suspendat din funcţie - a cerut refacerea urmăririi penale, susţinând că ancheta a fost ilegală.

Ciucă a susţinut că nu a participat la percheziţii şi că nu a beneficiat de apărare în timpul urmării penale.

În acest dosar, Ciucă a fost trimisă în judecată în decembrie 2003, instanţa supremă achitând-o iniţial, însă, în urma contestaţiei procurorilor, dosarul se rejudecă.

Luni, secţia penală a instanţei supreme a hotărât ca un alt dosar în care Andreea Ciucă este judecată, pentru primire de foloase necuvenite, fals în declaraţii şi acces fără drept la un sistem informatic, să fie restituit la DNA pentru refacerea urmăririi penale. Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Completul de 9 judecători.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici