Decizie definitivă. 4 ani de închisoare pentru fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc

Fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, a fost condamnat vineri, definitiv, de către Curtea de Apel Bucureşti, la 4 ani de închisoare cu executare.

1054 afișări
Imaginea articolului Decizie definitivă. 4 ani de închisoare pentru fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc

Decizie definitivă. 4 ani de închisoare pentru fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc

Anterior, Pendiuc fusese condamnat de Tribunalul Bucureşti la 8 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. În acelaşi dosar, fiica sa, Emanuela Pendiuc, acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani, fusese condamnată la 5 ani de închisoare cu executare.

„Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi rejudecând: 1. Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară rezultantă aplicate inculpatului Pendiuc Tudor în pedepsele componente pe care le repune în individualitatea lor. (...) dispune încetarea procesului penal cu privire la inculpatul Pendiuc Tudor pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, (...) ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale (faptă din 18.02.2008). Reduce pedeapsa aplicată inculpatului Pendiuc Tudor pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în forma calificată, în formă continuată, (...) de la 6 ani închisoare la 4 ani închisoare, urmând ca inculpatul Pendiuc Tudor să execute pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Bucureşti.

Fiica fostului primar a fost achitată.

Decizia este definitivă.

Dosarul a avut legătură cu un contract de achiziţie a unor autobuze de către SC Publitrans 2000 SA, societate care asigură transportul public local în Piteşti, având ca acţionar unic Consiliul Local Piteşti.

DNA susţinea că în strategia de dezvoltare durabilă a serviciului de transport public local de călători în municipiul Piteşti era prevăzut ca Publitrans să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, achiziţionate de Consiliul Local prin alocare de fonduri. Anchetatorii susţineau că Tudor Pendiuc a făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participaţiune între Publitrans şi societăţile private CNCD/Girexim Universal SA, în folosul ultimelor două firme.

Pendiuc era acuzat şi că a primit, în 2008, pentru fiica sa, Emanuela Pendiuc, un apartament în Bucureşti - Ansamblul Rezidenţial Quadra Place, în valoare de 130.900 euro, în schimbul favorizării asocierii CNCD/Girexim Universal în procedura de atribuire a contractului de asociere în participaţiune, respectiv acordarea efectivă, executarea şi ulterior prelungirea acestuia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici