Decizie ICCJ: Dacă eşti parte într-un proces, poţi trimite acte prin e-mail şi în afara programului instanţei, până în ultima zi a termenului

  • Actele de procedură civilă pot fi trimise prin e-mail sau fax, în ultima zi a termenului legal, şi în afara programului instanţei.
  • Trimiterea documentelor nu are legătură cu programul de lucru al instanţei.
  • Aspectul a fost lămurit de instanţa supremă, printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial.
478 afișări
Imaginea articolului Decizie ICCJ: Dacă eşti parte într-un proces, poţi trimite acte prin e-mail şi în afara programului instanţei, până în ultima zi a termenului

Înalta Curte a lămurit-o. Dacă eşti parte într-un proces civil, nu contează ora la care trimiţi pe e-mail sau fax documente, atât timp cât te încadrezi în termenul legal. 

Astfel, trimiterea actelor de procedură prin e-mail şi fax n-are nicio legătură cu orarul de lucru al instanţei. Data şi ora care dovedesc depunerea în termen sunt cele înregistrate de faxul sau calculatorul instanţei.

Regula e valabilă şi pentru actele ce ţin de procesul penal. Transmiterea lor "pe ultima sută de metri" este corectă şi trebuie ţinut cont de ele. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici