Deputaţii scăpaţi de dosare penale chiar de colegii din Parlament

  • Nicolae Bănicioiu va afla în curând dacă va avea dosar penal la DNA
  • Procurorii cer deputaţilor să-i ridice imunitatea pentru a-l cerceta pentru corupţie
  • Au fost Rovana Plumb, Florian Bodog sau Tăriceanu sunt câţiva demnitari care au scăpat de procurori la votul din Parlament
  • Potrivit regulamentului, deputaţii au imunitate parlamentară de la data eliberării certificatului doveditor al alegerii
2206 afișări
Imaginea articolului Deputaţii scăpaţi de dosare penale chiar de colegii din Parlament

Nicolae Bănicioiu aşteaptă ca deputaţii să decidă dacă aprobă sau nu cererea procurorilor de începere a urmăririi penale pe numele lui.  Fostul ministru deja s-a exprimat şi a spus că este de acord cu ridicarea imunităţii. Dacă ne uităm în urmă, au mai fost demnitari care au fost scăpaţi de anchete de proprii colegi din Parlament.

Unul dintre aceştia este tot un fost ministru al Sănătăţii. În 2019, Florian Bodog a scăpat de DNA. Procurorii voiau să-l pună sub urmărire penală pentru că nu ar fi sancţionat o angajată care nu venea la muncă, însă primea salariu.

Şi Călin Popescu Tăriceanu a rămas cu imunitate, tot în 2019. Colegii nu au vrut ca el să fie cercetat pentru corupţie.

În aceeaşi situaţie fericită s-a aflat şi Rovana Plumb, fost ministru al Fondurilor Europene. În 2017, ea a scăpat de dosarul Belina. 

Şi Dan Şova a scăpat de anchete  în 2015.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici