Deşi a fost citat cu mandat, Vântu a lipsit luni pentru a treia oară în procesul FNI

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au constatat, la termenul de luni al procesului FNI, că la dosar a ajuns mandatul de aducere emis pe numele omului de afaceri Vântu, cu precizarea că acesta ar fi refuzat să-l semneze, motiv pentru care l-au citat cu mandat pentru a patra oară.

8 afișări
Imaginea articolului Deşi a fost citat cu mandat, Vântu a lipsit luni pentru a treia oară în procesul FNI

Deşi a fost citat cu mandat, Vântu a lipsit luni pentru a treia oară în procesul FNI

Judecătorii l-au citat din nou cu mandat de aducere pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, pentru termenul din 7 aprilie, după ce luni au constatat, potrivit menţiunii din mandat, că acesta ar fi refuzat să-l semneze.

Judecătorii au sprecizat, la finalul şedinţei, că la termenul din 7 aprilie vor discuta şi sancţiunile pe care le vor da în cazul în care omul de afaceri nu va fi adus de poliţişti la instanţă pentru audiere, întrucât Vântu este considerat martor cheie în acest proces.

Judecătorii i-au audiat luni pe Mircea Micloi, administrator de sistem în Gelsor şi SOV Invest, şi pe Marian Petrescu, fostul preşedinte al SOV Invest.

Tot la termenul de luni judecătorii au admis o cerere a Ioanei Maria Vlas, de completare a declaraţiei, pe care aceasta a dat-o în faza apelului. În completare, Ioana Maria Vlas a arătat judecătorilor că Vântu era cel care coordona în mod direct toate acţiunile ce priveau stabilirea valorii unităţilor de fond. "Totul trecea prin filtrul lui Vântu", a explicat Vlas judecătorilor.

Aceasta a arătat că îl apreciază pe SOV pentru că este un geniu, dar că nu admite ceea ce a făcut cu fondurile. "O să ziceţi că am ceva cu el. Dar eu ţin foarte mult la el, pentru că este un geniu. Îl încriminez pentru că a făcut ce a vrut şi acum face ce vrea. Îmi pare rău că statul român va plăti până la ultimul ban ceea ce domnia sa a furat cu neruşinare", a conchis Vlas.

La termenul din 17 martie instanţa a constatat că la dosarul cauzei avocatul lui Sorin Ovidiu Vântu a depus acte medicale din care reieşea că acesta nu se poate prezenta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici