Directorul unei societăţi de stat a fost reţinut pentru luare de mită

  • Directorul Societăţii pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri REISER SA Bârlad, Daniel Buzamăt, a fost reţinut pentru luare de mită, în formă continuată.
  • El ar fi primit banii de la un om de afaceri în două tranşe, una într-un frigider aflat în biroul său, iar cealaltă în autoturismul personal.
2353 afișări
Imaginea articolului Directorul unei societăţi de stat a fost reţinut pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 25 ianuarie, a directorului Societăţii pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri (S.L.D.P.) REISER SA Bârlad, Daniel Buzamăt, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, precum şi a unui om de afaceri pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată, anunţă DNA.

„În perioada 01.03.2022 – 12.05.2022, inculpatul Buzamăt Daniel, în calitatea menţionată mai sus, în mod indirect cât şi direct, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranşe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul ar fi primit suma de bani menţionată mai sus în contextul încheierii între S.L.D.P. REISER SA Bârlad şi societatea celuilalt inculpat a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafeţe de 1.600 mp de teren, ce aparţinea acestuia din urmă. În realitate, ar fi fost asfaltată o suprafaţă de 4.725 mp fiind folosită o cantitate de 454 tone asfalt faţă de 218 tone asfalt, menţionată în documentele contabile ale celor două societăţi”, potrivit unui comunicat de presă.

Procurorii menţionează că cele două sume de bani (câte 50.000 de lei fiecare), la sugestia inculpatului Daniel Buzamăt, ar fi fost depuse una într-un frigider aflat din biroul său, iar cealaltă în autoturismul personal.

Vineri, cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici