DNA: Investigaţia vizează achiziţia de terenuri la Jucu, înaintea relocării Nokia

DNA precizează că Serviciul Teritorial Cluj nu face cercetări în legătură cu încheierea contractului de asociere între Nokia şi Consiliul Judeţean Cluj, ci în privinţa împrejurărilor în care anumite persoane fizice sau juridice au cumpărat terenuri la Jucu înaintea relocării fabricii de telefoane.

11 afișări
Imaginea articolului DNA: Investigaţia vizează achiziţia de terenuri la Jucu, înaintea relocării Nokia

DNA: Investigaţia vizează achiziţia de terenuri la Jucu, înaintea relocării Nokia

"Serviciul Teritorial Cluj nu efectuează cercetări în legătură cu negocierea sau încheierea contractului de asociere între compania Nokia şi Consiliul Judeţean Cluj privind deschiderea unei fabrici de telefoane în Jucu şi nici în legătură cu investiţia efectuată de compania Nokia la Jucu, aşa cum, în mod eronat, a rezultat din declaraţia aparţinând preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, citat de agenţii de presă şi posturi de televiziune", se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

DNA precizează că investigaţia priveşte împrejurările în care anumite persoane fizice şi juridice au achiziţionat terenuri în comuna Jucu anterior relocării fabricii şi încheierii contractului de asociere, existând suspiciuni că respectivele persoane au beneficiat de informaţii potrivit cărora compania Nokia urma să deschidă o fabrică pe acele terenuri.

"Utilizarea unor informaţii care nu erau destinate publicităţii putea să aducă beneficiarilor foloase necuvenite prin creşterea valorii terenurilor achiziţionate. În acest scop, Serviciul Teritorial Cluj a solicitat informaţii şi documente atât Consiliului Judeţean Cluj cât şi altor instituţii publice", se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit DNA, caracterul confidenţial al investigaţiilor efectuate de procurori "impune instituţiilor publice să răspundă solicitărilor DNA şi nu să dea publicităţii aspecte legate de obiectul cercetărilor, fapt de natură să pericliteze buna desfăşurare a investigaţiilor".

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară, a anunţat că pe adresa instituţiei a sosit o scrisoare din partea DNA, Serviciul Teritorial Cluj, prin care se cere prezentarea documentaţiei aferente începerii şi continuării negocierilor cu compania Nokia, materializată prin încheierea contractului de asociere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici