Doi dintre foştii şefi ai Statului Major al Forţelor Terestre, trimişi în judecată

Doi dintre foştii şefi ai Statului Major al Forţelor Terestre, Eugen Bădălan şi Mihai Popescu, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru un prejudiciu de aproximativ 1,2 milioane de euro.

2 afișări
Imaginea articolului Doi dintre foştii şefi ai Statului Major al Forţelor Terestre, trimişi în judecată

Doi dintre foştii şefi ai Statului Major al Forţelor Terestre, trimişi în judecată -2-

Pe lângă generalii (r) Eugen Bădălan (comandanat al SMFT în perioada 2000 - 2004) şi Mihai Popescu (comandant al SMFT în perioada 1997-2000), procurorii anticorupţie i-au mai trimis în judecată pe generalul (r) Neculae Oţelea, fost şef Serviciu Logistic în cadrul S.M.F.T. în perioada 2001-2004, pe coloneii (r) Toader Mandea, fost şef Serviciu Logistic în cadrul SMFT în perioada 2001-2004 şi Eugen Calcan, şef Serviciu Logistic al SMFT în perioada 2000-2001, precum şi pe Simion Lincă, şef al Biroului juridic şi de drept umanitar al SMFT în perioada 2001-2006, informează, miercuri, Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Cei şase sunt acuzaţi de prejudicierea Statului Major al Forţelor Terestre cu suma de peste 4,4 milioane de lei, echivalentul a 1,26 milioane de euro.

Procurorii au stabilit că cei şase şi-ar fi încălcat şi depăşit atribuţiile cu ocazia negocierii, încheierii şi derulării contractului de schimb L3535 din 1 iunie 2000, încheiat între SMFT şi SC Tofan Grup prin SC Tofan Steel SRL. Contractul prevedea predarea de tehnică militară scoasă din funcţiune la schimb cu anvelope, în valoare totală de 318.592 de dolari la cursul de schimb de la data semnării contractului.

Potrivit DNA, cei şase inculpaţi nu ar fi beneficiat de foloase materiale, dar pe perioada derulării contractului SC Tofan Steel SRL a sponsorizat unităţi militare subordonate SMFT, cu peste 125 milioane ROL. Procurorii au dispus sechestrul asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile ale celor şase, până la concurenţa pagubei constatate.

În acest dosar, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală faţă de alţi şapte învinuiţi, foşti generali şi colonei la SMFT.

Cei şase vor fi judecaţi de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici