Dosar penal pentru prefectul de Timiş, implicat într-un accident rutier

Prefectului de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, i-a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi i-a fost suspendat permisul de conducere, după ce, miercuri seara, a accidentat uşor un bărbat băut, pe o trecere de pietoni din Timişoara.

2 afișări
Imaginea articolului Dosar penal pentru prefectul de Timiş, implicat într-un accident rutier

Dosar penal pentru prefectul de Timiş, implicat într-un accident rutier

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Florin Huluţă, a declarat, joi, că victima a părăsit Spitalul Municipal încă de miercuri seara, după ce s-a constatat că rănile nu sunt atât de grave şi urmează acum să obţină un certificat medico-legal.

Huluţă a precizat că dacă victima are nevoie de mai puţin de zece zile de îngrijiri, în cazul prefectului va fi decisă neînceperea urmăririi penale, iar dosarul va fi închis. Dacă victima va avea nevoie de până la 60 de zile de îngrijiri, poate depune plângere, iar ancheta va continua. Ultima variantă este ca cercetările să se deruleze din oficiu, dacă bărbatul lovit are nevoie de îngrijiri medicale o perioadă de peste 60 de zile.

Potrivit sursei citate, Ovidiu Drăgănescu a rămas fără permis pe următoarele 90 de zile, pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni.

Huluţă a adăugat că, la alcooltest, rezultatul în cazul prefectului judeţului Timiş a fost negativ, în timp ce pietonul accidentat avea o alocoolemie de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Prefectul judeţului Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a acroşat cu maşina, miercuri seară, un bărbat beat, pe o trecere de pietoni din Timişoara, aflată la o sută de metri de sediul IPJ Timiş, pietonul fiind rănit uşor.

Drăgănescu, aflat la volanul autoturismului personal, singur în maşină, a declarat că se afla pe banda a doua, iar pe prima bandă era un alt autoturism care a dat prioritate pietonului în ultimul moment. El a spus că, deşi a frânat imediat, nu a putut să-l evite pe pieton, acroşându-l uşor. Prefectul judeţului de Timiş a adăugat că s-a oprit imediat să vadă care este starea bărbatului.

El a declarat că, în momentul producerii accidentului, nu avea viteză mare şi că el a fost cel care a chemat Poliţia şi Ambulanţa şi l-a reţinut pe pieton în zonă, în condiţiile în care acesta se ridicase şi voia să plece.

La faţa locului, a sosit imediat o ambulanţă, iar medicii au stabilit că starea pietonului accidentat este bună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici