Video Dosare penale pentru doi suporteri de la meciul Dinamo-Rapid

Poliţiştii şi jandarmii bucureşteni au întocmit dosare penale unor suporteri şi au dat amenzi, inclusiv clubului FC Dinamo, organizatorul meciului de duminică seară, dintre echipele de fotbal Dinamo şi Rapid, din cauza incidentelor care au avut loc în incinta stadionului şi în exteriorul acestuia.

4 afișări

Mai multe persoane au ajuns la Poliţie, iar două dintre ele s-au ales cu dosare penale, după ce au încălcat normele impuse de organizatorii meciului de fotbal Dinamo-Rapid (0-2), care a avut loc dumincă seară, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că poliţiştii de la Secţia 6 au amprentat, fotografiat şi au introdus în baza de date numele a 11 suporteri care au încălcat normele impuse de organizatorii meciului. Pentru doi dintre aceştia au fost întocmite dosare penale, într-unul din cazuri pentru ultraj împotriva bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, iar în celălalt pentru port ilegal de armă albă.

Totodată, au fost date trei amenzi pentru încălcarea Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Suporterii duşi la secţie au fost acuzaţi că au avut conflicte cu jandarmii care asigurau ordinea în afara stadionului.

Organizatorii meciului şi autorităţile cu rol în menţinerea ordinii şi liniştii publice urmează să vizioneze materialele video filmate în stadion pentru a identifica suporterii care, contrar legislaţiei, au folosit petarde şi fumigene pe care le-au aruncat şi spre terenul de joc, motiv pentru care partida a fost întreruptă timp de un minut, a adăugat comisarul Ciocan.

După ce meciul a fost întrerupt, în minutul 6, galeria rapidistă a vrut să forţeze cordoanele de jandarmi, care au intervenit în forţă. Spiritele s-au calmat în cele din urmă fără ca vreo persoană să fie rănită.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, sublocotenentul Marius Militaru, a declarat că, urmare a celor întâmplate, pentru nerespecrarea atribuţiilor de interzicere a introducerii pe stadion de obiecte ilegale, conform OG 11, organizatorul competiţiei, clubul FC Dinamo, a fost amendat cu zece mii de lei.

Totodată, Jandarmeria a făcut acte premergătoare într-un dosar cu şapte autori, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii publice şi opunerea cu violenţă faţă de forţele de ordine şi împiedicarea acestora să-şi îndeplinească atribuţiile legale.

Jandarmii au dat şapte amenzi pentru încălcarea Legii 61/1991, între cei sancţionaţi fiind şi Laurenţiu Cristian Stemat, fratele unuia dintre cei care au agresat un ziarist la un miting al suporterilor organizat în urmă cu câteva luni în Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici