Dosarul în care edilii din Vâlcea sunt acuzaţi de corupţie, rejudecat la Alba-Iulia

Dosarul în care primarul şi viceprimarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău şi Nicolae Dicu, sunt acuzaţi de corupţie se va întoarce pentru rejudecare la Curtea de Apel Alba-Iulia, instanţa supremă admiţând contestaţia celor doi edili.

19 afișări
Imaginea articolului Dosarul în care edilii din Vâlcea sunt acuzaţi de corupţie, rejudecat la Alba-Iulia

Dosarul în care edilii din Vâlcea sunt acuzaţi de corupţie, rejudecat la Alba-Iulia (Imagine: Mediafax Foto)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri, ca dosarul edililor din Vâlcea să se întoarcă pentru rejudecare la Curtea de Apel Alba-Iulia. Astfel, instanţa supremă a admis recursurile celor doi edili, a casat sentinţa Curţii de Apel Alba-Iulia şi a trimis dosarul pentru judecarea pe fond a apelului.

La termenul de vineri al procesului, cei doi edili şi-au susţinut nevinovăţia în faţa magistraţilor instanţei supreme. Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a declarat că este nevinovat şi că acuzaţiile de luare de mită care i se aduc "există tocmai datorită faptului că a refuzat să ia bani de la denunţător".

"A fost o înscenare ordinară pentru care am plătit prea mult. Totul s-a întâmplat pentru că am spus nu mitei. Acest proces este o înscenare", a spus Mircia Gutău.

La rândul său, Nicolae Dicu a susţinut declaraţia primarului, explicând că dosarul în care au fost acuzaţi de luare de mită şi trimişi în judecată de procurori a apărut ca urmare a unei înscenãri, deoarece au refuzat să cedeze propunerilor denunţătorului.

"Consider că procesul este o răzbunare a unei persoane care nu a reuşit să obţină actele de urbanism aşa cum şi-a dorit ea", le-a spus Dicu judecătorilor.

Avocaţii celor doi au cerut instanţei supreme admiterea recursului, casarea soluţiei Curţii de Apel Alba-Iulia şi menţinerea sentinţei instanţei de fond, Tribunalul Alba, prin care clienţii lor au fost achitaţi.

În iunie 2007, Tribunalul Alba a revocat măsura preventivă prin care cei doi edili fuseseră obligaţi să nu părăsească ţara. De asemenea, magistraţii au desfiinţat măsura sechestrului asiguratoriu luată în cursul urmăririi penale a celor doi edili cu privire la unele bunuri mobile ale acestora şi a respins cererea de obligare a acestora la restituirea către denunţător a sumei de 5.000 de euro, sumă pe care se presupunea că ar fi primit-o mită.

În 10 decembrie 2007, Curtea de Apel Alba-Iulia a decis casarea sentinţei Tribunalului Alba prin care cei primarul şi viceprimarul din Râmnicu Vâlcea erau achitaţi şi a dispus trimiterea dosarului înapoi la instanţa de fond pentru rejudecare.

Decizia Curţii de Apel Alba-Iulia a fost contestată de cei doi edili la instanţa supremă, care vineri a decis trimiterea dosarului pentru rejudecare la Curtea de Apel Alba-Iulia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici