Eliberarea din funcţie a fostului prefect de Galaţi a fost suspendată de Curtea de Apel

  • Curtea de Apel Galaţi a suspendat Hotărârea Guvernului prin care fostul prefect al judeţului Galaţi Gabriel Panaitescu (USR) a fost suspendat din funcţie.
  • În luna septembrie, după ce USR a ieşit de la guvernare, Panaitescu a fost eliberat din funcţie, însă a atacat HG în contencios administrativ.
271 afișări
Imaginea articolului Eliberarea din funcţie a fostului prefect de Galaţi a fost suspendată de Curtea de Apel

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au admis cererea de suspendare prin care Gabriel Panaitescu a fost eliberat din funcţia de prefect al judeţului Galaţi.

„Respinge excepţiile invocate ca nefondate. Admite acţiunea. Dispune suspendarea executării HG nr. 937/09.09.2021 publicată în M. Of. nr. 864/09.09.2021, până la soluţionarea litigiului în fond. Obligă pârâţii în solidar la plata cheltuielilor de judecată către reclamant în cuantum de 3050 lei. Cu recurs. pronunţată azi 17.01.2022, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, potrivit minutei de şedinţă.

Panaitescu a fost numit în funcţia de prefect pe data de 3 martie 2021, cu susţinerea USR, iar în luna septembrie, după ce USR a ieşit de la guvernare, acesta a fost eliberat din funcţie.

În locul său a fost numit Claudiu Sorin Gavril, susţinut PSD.

Gabriel Aurelian Panaitescu a mai fost prefect al judeţului Galaţi în perioada mai 2008 – februarie 2009, octombrie 2016 – decembrie 2017, iar în perioada 2012 – 2014 a fost subprefect, în toate aceste funcţii fiind susţinut de PNL.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici