Executarea silită de la Lido, amânată din cauza summit-ului NATO

Suspendarea executării silite a Hotelului şi Casei Lido din Capitală a fost decisă de instanţa supremă pe motiv că Hotelul Lido este integrat în sistemul de pază şi protecţie pentru summit-ul NATO din 2-4 aprilie de la Bucureşti.

21 afișări
Imaginea articolului Executarea silită de la Lido, amânată din cauza summit-ului NATO

Executarea silită de la Lido, amânată din cauza summit-ului NATO (Imagine: Mediafax Foto)

În cererea de suspendare a executării silite, SC Hotel Lido SRL a pus în vedere judecătorilor, în primul rând, faptul că executarea silită la Lido în perioada summit-ului NATO ar putea tulbura sistemul integrat de pază şi protecţie instituit cu ocazia reuniunii la vârf din Capitală. Firma a făcut referire în special la echipamentele de televiziune care ar putea fi instalate pentru transmiterea în direct a executării silite, lucru ce ar perturba sistemul de securitate pentru summit.

Pe lângă acest fapt, societatea a mai acuzat executorul judecătoresc pentru graba sa de a finaliza punerea în aplicare a deciziei de retrocedare, susţinând că ar fi motivată de onorariul cu valoare mare, dar a invocat şi o serie de alte motive de ordin procedural pentru care, în opinia reprezentanţilor săi legali, executarea silită ar trebui în continuare amânată.

Secţia civilă şi de proprietate intelectuală a instanţei supreme a analizat cererea de suspendare provizorie a executării silite a imobilelor şi, luând în calcul în mod special faptul că executarea silită a Hotelului Lido din centrul Capitalei ar putea perturba "normala desfăşurare" a summit-ului NATO, a decis să amâne demersul pentru mai mult de două săptămâni.

În aceste condiţii, ICCJ a decis să suspende provizoriu executarea silită a celor două imobile până la 14 aprilie, dată la care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) se va pronunţa asupra cererii de suspendare a executării silite depuse de firma Hotel LIDO Bucureşti SRL.

Avocaţii familiilor Angelescu-Ghica, împreună cu un executor judecătoresc, au finalizat, în 15 martie, preluarea Casei Lido, în baza sentinţei civile a ICCJ prin care Complexul Lido şi Casa Lido trebuie să revină moştenitorilor.

În 14 martie, SC Hotel Lido Bucureşti SRL a anunţat că atât Casa Lido, cât şi Complexul Hotelier Lido au trecut în proprietatea SC RHIC Holding, cu sediul în Luxembourg, astfel că orice acţiune de executare silită este ilegală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici