Fiul lui Dumitru Tinu poate purta numele tatălui său

Judecătoria Sectorului 1 a decis, miercuri, că fiul lui Dumitru Tinu, Andrei Iucinu, poate purta numele de familie al tatălui său, iar privitor la cererea de modificare a certificatului de naştere trebuie constituit un nou dosar cu alt obiect.

80 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Dumitru Tinu poate purta numele tatălui său

Fiul lui Dumitru Tinu poate purta numele tatălui său

Andrei Iucinu a declarat, pentru MEDIAFAX, că la termenul de miercuri Tamara şi Ana-Maria Tinu - soţia şi fiica lui Dumitru Tinu - au depus la dosar, prin apărător, o cerere de amânare "pe motive obiective".

Judecătorii au respins cererea şi au dezbătut fondul, urmând să spună dacă Andrei Iucinu va primi numele de Tinu şi dacă în certificatul său de naştere, în dreptul tatălui va figura numele fostului jurnalist Dumitru Tinu.

Potrivit deciziei secţiei civile a Judecătoriei, pronunţate miercuri după amiază, cererea lui Andrei Iucinu s-a admis în parte, dar se arată că acesta va putea "purta în continuare" numele de Tinu. Faţă de cererea tânărului de modificare a numelui tatălui din certificatul de naştere şi faţă de modificarea numelui de familie din acelaşi document, instanţa a decis disjungerea soluţionării acestor capete de cerere şi formarea unui nou dosar.

Iucinu a cerut miercuri judecătorilor JS1 să-i fie modificate în certificatul de naştere rubricile "Numele tatălui" şi "Nume" astfel încât să figureze ca fiu al lui Dumitru şi să poarte numele de familie Tinu. O altă cerere faţă de care instanţa va disjunge cauza este aceea de obligare a Primăriei Sectorului 6 la eliberarea unui nou cetrtificat de naştere cu caracteristicile cerute de Iucinu.

Faţă de aceste două capete de cerere JS1 a decis disjungerea cauzei, astfel că cererile vor forma obiectul unui nou dosar de judecat de aceeaşi instanţă şi care va avea un prim termen la începutul lunii aprilie.

Tot miercuri, prin aceeaşi decizie, magistraţii le-au obligat pe Tamara şi Ana Maria Tinu, părţi implicate în acest dosar, la plata către Iucinu a 208,30 lei noi cu titlul de cheltuieli de judecată.

Decizia judecătorilor poate fi atacată cu apel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici