Fiul vitreg al Elenei Udrea, Alin Cocoş, este urmărit penal

Poliţia Prahova a început urmărirea penală împotriva lui Alin Cocoş, fiul vitreg al Elenei Udrea, şi a celuilalt şofer implicat, în 22 februarie, în accidentul produs pe DN1, soldat cu moartea a două persoane, cei doi fiind cercetaţi pentru ucidere din culpă.

501 afișări
Imaginea articolului Fiul vitreg al Elenei Udrea, Alin Cocoş, este urmărit penal

Fiul vitreg al Elenei Udrea, Alin Cocoş, este urmărit penal (Imagine: Mediafax Foto)

Subcomisarul Cristian Bănică din cadrul Serviciului Cercetări Penale al Poliţiei Judeţene Prahova a declarat, joi, că ambii şoferi implicaţi în accident - Alin Cocoş şi Ion Tache - sunt urmăriţi penal pentru ucidere din culpă, infracţiune prevăzută la art.178 alin.1, 2 şi 5 din Codul Penal.

Subcomisarul Cristian Bănică a declarat corespondentului MEDIAFAX că "măsura începerii urmăririi penale era obligatorie deoarece în cauză urmează să se dispună efectuarea de expertize tehnice auto pentru stabilirea cauzelor producerii accidentului”.

Sursa citată a precizat că urmărirea penală a început în 17 martie, după ce în prealabil Poliţia Rutieră a făcut cercetări în acest caz. Printre alte documente, dosarul conţine şi fişele care dovedesc faptul că niciunul dintre şoferi nu consumase alcool înaintea producerii accidentului.

Subcomisarul Cristian Bănică a mai spus că pentru efectuarea expertizelor tehnice asupra autovehiculelor implicate în accident vor fi desemnaţi cinci experţi tehnici din cadrul Biroului Expertize Tehnice şi Contabile Prahova şi, în plus, ambii şoferi au posibilitate de a-şi angaja experţi consilieri.

Poliţiştii nu au putut preciza, după producerea accidentului, ce viteză avea maşina lui Alin Cocoş, un Audi A6, în momentul în care a intrat în coliziune cu un autoturism Dacia care vira la stânga pe DN1, în zona Movila Vulpii. În urma impactului, soţia şoferului Daciei, însărcinată în luna a cincea, şi fiica acestuia, în vârstă de doi ani, au murit pe loc. De asemenea, şoferul Daciei a fost grav rănit, în timp ce Alin Cocoş a suferit contuzii minore.

Viteza autoturismului Audi ar putea fi stabilită în urma unei expertize tehnice. În zona în care s-a produs accidentul nu sunt instalate aparate radar şi nici camere de monitorizare a traficului rutier.

Fiul vitreg al Elenei Udrea, Alin Cocoş, a fost implicat, în 22 februarie, într-un grav accident pe DN1, autoturismul său intrând în coliziune cu o Dacie care vira la stânga şi al cărei şofer voia să intre pe un drum comunal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici