Florin Iordache: Ce s-a publicat pe site-ul Camerei nu afectează procesul lui Năstase

Vicepreşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor Florin Iordache (PSD) a declarat, sâmbătă, că pe site-ul Camerei au fost publicate doar raportul Comisiei în cazul Adrian Năstase şi referatul înaintat de procurorul Daniel Morar, iar acest lucru nu afectează procesul acestuia.

38 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache: Ce s-a publicat pe site-ul Camerei nu afectează procesul lui Năstase

Florin Iordache: Ce s-a publicat pe site-ul Camerei nu afectează procesul lui Năstase (Imagine: www.cdep.ro)

Iordache a precizat, pentru MEDIAFAX, că dosarele în cazul Năstase sunt în continuare secrete, iar ceea ce s-a publicat pe site-ul Camerei nu afectează procesul acestuia.

"De ce să fie nule? Este un punct de vedere a lui Morar şi atât", a spus Iordache, referindu-se la declaraţia lui Daniel Morar.

"S-a procedat la fel şi în cazul lui Miron Mitrea şi nu s-a inflamat nimeni. De ce la Mitrea nu e nicio problemă, iar la Năstase este şi a inflamat pe toată lumea?", a adăugat Iordache.

El a mai spus că în cazul Năstase este vorba despre o comandă politică, iar sesizarea DNA este neconstituţională. "Din punctul meu de vedere este vorba de raporturi comerciale între Năstase şi o societate comercială", a arătat Iordache.

Florin Iordache a mai spus că Biroul Premanent al Camerei a decis publicarea acestor documente pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Camera Deputaţilor a postat pe site referatul procurorilor în cazul Zambaccian, din care rezultă că fostul premier Adrian Năstase are în imobil un buncăr format din două încăperi, iar la etajul patru al clădirii deţine un birou acoperit de o cupolă piramidală, cu rol de luminator, scrie Gândul.

Referatul întocmit de procurorii anticorupţie în dosarul fostului premier Adrian Năstase şi înaintat Parlamentului nu este public, a comunicat, pentru MEDIAFAX, Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit sursei citate, nici referatul DNA întocmit în baza acestui dosar nu este public.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, sâmbătă, referindu-se la publicarea pe site-ul Camerei a referatului  DNA în cazul Zambaccian, că activitatea de urmărire penală este "eminamente" nepublică, iar eventualele consecinţe pot fi evaluate doar de procurorul de caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici