Fostul consilier Virgil Teodorescu, achitat încă o dată de instanţa de fond

Tribunalul Bucureşti l-a achitat, luni, pentru a doua oară, pe fostul consilier guvernamental Virgil Teodorescu, acuzat de trafic de influenţă în legătură cu proiectul turistic "Omu" de la Buşteni.

2 afișări
Imaginea articolului Fostul consilier Virgil Teodorescu, achitat încă o dată de instanţa de fond

Fostul consilier Virgil Teodorescu, achitat încă o dată de instanţa de fond

Magistraţii au luat această decizie în baza articolului 10, litera d, care prevede achitarea dacă faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

Hotărârea poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti.

În urmă cu un an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul fostului consilier guvernamental Virgil Teodorescu - achitat de instanţele inferioare în legătură cu acuzaţiile legate de proiectul turistic de la Buşteni - să fie rejudecat de Tribunalul Bucureşti.

În 2001, procurorii anticorupţie l-au acuzat că i-ar fi pretins două milioane de dolari omului de afaceri Octavian Ionescu, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari cu atribuţii de conducere şi control din Ministerul Finanţelor Publice şi din administraţia locală a judeţului Prahova, pentru obţinerea de către Ionescu a unei garanţii guvernamentale pentru un împrumut de peste 58 de milioane de dolari.

Omul de afaceri Octavian Ionescu l-a denunţat pe Virgil Teodorescu după ce ar fi plătit aproximativ 100.000 de dolari fără ca proiectul să se deruleze în sensul promisiunilor oficiale.

În cursul urmăririi penale, procurorii au identificat bunuri imobile şi alte valori aparţinând inculpatului care depăşesc cu câteva miliarde de lei posibilităţile acestuia de a le procura pe căi legale, fiind declanşată procedura de control a averii.

În acest dosar, magistraţii l-au audiat, în calitate de martor, şi pe Şerban Mihăilescu, fost secretar general în Guvernului Năstase, care a susţinut nevinovăţia consilierului său personal.

În decembrie 2005, magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au achitat pe Virgil Teodorescu în acest dosar, soluţia fiind menţinută de Curtea de Apel în mai 2006. Procurorii au contestat soluţia la instanţa supremă, care a decis, în octombrie 2006, rejudecarea procesului.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici