Fostul preşedinte al Clubului Politehnica AEK Timişoara, cercetat pentru evaziune fiscală

Fostul preşedinte al Clubului SC Politehnica AEK Timişoara SA, Anton Doboş, este cercetat pentru evaziune fiscală, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de 1,3 milioane de lei.

1 afișare

În acelaşi dosar s-a dispus iniţial începerea urmării penale şi faţă de alte trei persoane, printre care şi actualul subprefect Gheorghe Ciobanu, dar decizia a fost schimbată pe motiv că nu există motive temeinice pentru cercetarea lui Ciobanu şi a lui Doru Marcel Tarle, fostul director executiv al clubului.

Parchetul Judecătoriei Timişoara a dispus începerea urmăririi penale faţă de Anton Doboş pentru săvârşirea unor acţiuni de natură economică.

"S-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Anton Doboş pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, utilizarea în alte scopuri şi revirarea la bugetul asigurărilor sociale de stat a contribuţiei de asigurări sociale, reţinută angajaţilor, sustragerea de la obligaţia privind plata contribuţiilor la bugetul asigurărilor pentru şomaj, reţinerea de către angajator de la salariaţi a contribuţiilor datorate bugetului asigurărilor pentru şomaj şi nevirarea acestora la termen, deturnare de fonduri", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Parchetul Judecătoriei Timişoara.

Potrivit sursei citate, în sarcina lui Anton Doboş s-a reţinut şi faptul că în calitate de asociat şi preşedinte al Clubului SC Politehnica AEK Timişoara a semnat contracte de transfer de jucători, contracte cu alte societăţi sportive, ordine de plată, dar nu a luat măsuri pentru înregistrarea societăţii şi funcţionarea acesteia conform legii. De asemenea, nu au fost virate către bugetul de stat impozitele reţinute angajaţiilor, prejudiciul total fiind de 1,3 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici