Gândul: 100.000 lei decontul oficial al anchetei „Elodia”

Ancheta dispariţiei Elodiei Ghinescu, ce durează de 80 de zile, implică o serie de cheltuieli publice de proporţii. Suma oficială comunicată, ieri, ziarului Gândul de Ministerul Internelor şi Reformei Admi­nistrative (MIRA) se ridică undeva la un miliard de lei vechi, iar cea neoficială se apropie de trei miliarde de lei. Asta dacă se mai ia în calcul peste o jumătate de miliard de lei pentru cazarea anchetatorilor delegaţi, diurna pe zi a procurorilor care se ocupă de acest caz, investigaţiile efectuate de specialiştii în telecomunicaţii de la SRI pentru reconstituirea traseului lui Cioacă, în noaptea în care se presupune că s-a comis crima, cu ajutorul releelor operatorilor de telefonie mobilă. Cheltuielile oficiale precizate de MIRA sunt limitate întrucât expertizele şi constatările tehnico-ştiinţifice solicitate de procurorii Parchetului General nu au costat nici un leu.

2 afișări
Imaginea articolului Gândul: 100.000 lei decontul oficial al anchetei „Elodia”

Gândul: 100.000 lei decontul oficial al anchetei „Elodia”

 Aceste „constatări” sunt numeroase şi complicate: o expertiză a comportamentului simulat; 2 constatări tehnico-ştiinţifice şi o expertiză de identificare judiciară a amprentelor papilare în cadrul căreia au fost examinate 64 de probe; 5 expertize de genetică judiciară şi de identificare a amprentelor papilare în care au fost examinate 27 de probe; 2 expertixe de genetică judiciară în desfăşurare ce au ca obiect 63 de probe; o expertiză IT în desfăşurare: o expertiză traseologică în lucru şi o alta finalizată de I.P.J. Braşov – Serviciul Criminalistic. În toate nu au fost percepute cheltuieli judiciare.

Potrivit MIRA, s-au cheltuit bani numai pe substanţele folosite la expertizele genetice judiciare. Astfel, o estimare generală a valorii reactivilor utilizaţi se cifrează la suma de 77.000 lei.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici