Gândul: Nicolae de la “Sănătate Animală” a îngrăşat firma fiului şi cu pestă, după aviară

Pesta porcină, afacerea de familie a şefului de la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) Ştefan Nicolae, ajunge pe masa judecătorilor.

3 afișări
Imaginea articolului Gândul: Nicolae de la “Sănătate Animală” a îngrăşat firma fiului şi cu pestă, după aviară

Gândul: Nicolae de la “Sănătate Animală” a îngrăşat firma fiului şi cu pestă, după aviară

Experţii Parchetului şi-au terminat treaba şi au constatat ceea ce „Gândul” dezvăluia acum mai bine de un an: după tunurile date pe seama gripei aviare, şeful autorităţii care trebuie să diagnosticheze şi să supravegheze bolile animale a folosit şi pesta porcină pentru a îngrăşa firma fiului său cu miliarde de lei de la buget.

Schema era simplă: Nicolae senior decidea şi făcea plata pentru necesarul de consumabile antipestă, iar Nicolae junior, prin firma sa, OMNIVET IMPEX SRL, aducea marfa şi lua banul. Raportul de expertiză contabilă scoate însă la iveală amănuntele picante ale bisnisului făcut pe seama molimei care ulterior avea să decimeze fermele Smithfield.

Fiecare licitaţie „câştigată” de firma lui Nicolae junior a fost mimată. Anunţurile din presă au fost date în doi peri, cu date incomplete, unul din ele fiind publicat cu două zile înaintea depunerii ofertelor. OMNIVET-ul „intuia” practic actele cerute de institutul condus de Nicolae senior. Ca să rupă gura târgului, firma lui Nicolae junior a venit şi cu scrisoare de recomandare prin care arăta faptul că are exclusivitate pe România pentru distribuţia produselor CEDI DIAGNOSTICS BV OLANDA. Numai că firma autorizată de furnizorul extern CEDI DIAGNOSTICS pentru România este SC TOP DIAGNOSTICS SRL, la rândul ei „distribuitor exclusiv”.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici