Gândul: Remeş, filat pe semnătura colegului Cristian David

Ofiţerii de la "Doi şi-un sfert" au fost solicitaţi de DNA să asigure filajul lui Ciorbă, scrie cotidianul "Gândul" în ediţia de vineri, arătând că ministrul David n-a bănuit că dosarul "Caltaboş" duce la colegul Remeş când a semnat aprobarea.

3 afișări
Imaginea articolului Gândul: Remeş, filat pe semnătura colegului Cristian David

Gândul: Remeş, filat pe semnătura colegului Cristian David

Potrivit sursei citate, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a solicitat Ministerului de Interne, respectiv Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), sprijinul în dosarul Remeş - Mureşan - Ciorbă. Procurorii anticorupţie au apelat la ofiţerii DGIPI în baza autorizaţiei emise de un judecător.

Concret, poliţiştii au fost solicitaţi să asigure operaţiunea de filaj permanent, indiferent de locaţie, al învinuitului Gheorghe Ciorbă, devenit ulterior denunţător. Practic, ofiţerii de la fostul "Doi şi un sfert" s-au aflat pas cu pas pe urmele lui Ciorbă, întocmind pentru procurori procese-verbale în care au consemnat programul acestuia: persoanele cu care s-a întâlnit, ora când s-a întâmplat acest lucru, timpul petrecut cu acestea, locaţia, precum şi detalii referitoare la respectivele persoane.

"Gândul" presupune că - având în vedere faptul că în momentul de faţă dosarul e aproape public - în procesele-verbale întocmite de DGIPI se află date relevante despre întâlnirile lui Ciorbă cu Ioan Mureşan, despre vizita celor doi la reşedinţa lui Remeş, unde au lăsat o serie de produse, printre care caltaboşii şi palinca.

Surse din cadrul Ministerului de Interne susţin că ministrul Cristian David nu şi-a dat seama că solicitarea referitoare la Gheorghe Ciorbă ar putea duce sau ar putea avea legătură cu colegul său Decebal Traian Remeş când a semnat aprobarea pentru filaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici