Genică Boerică, pus în libertate în dosarul rambursărilor ilegale de TVA

Omul de afaceri craiovean Genică Boerică şi unul dintre cei doi complici ai acestuia într-un dosar privind o rambursare ilegală de TVA de 1,1 milioane de lei vor fi judecaţi în libertate, în urma deciziei de miercuri a Curţii de Apel Bucureşti.

8 afișări
Imaginea articolului Genică Boerică, pus în libertate în dosarul rambursărilor ilegale de TVA

Genică Boerică, pus în libertate în dosarul rambursărilor ilegale de TVA

În 15 octombrie, Tribunalul Bucureşti a prelungit, cu 30 de zile, mandatele de arestare emise pe numele omului de afaceri craiovean Genică Boerică şi al celor doi complici ai acestuia - Aurel Prie şi Radu Drăgan - într-un dosar privind o rambursare ilegală de TVA de 1,1 milioane de lei.

Cei trei au contestat decizia la Curtea de Apel care, miercuri, a dispus ca Boerică şi Prie să fie cercetaţi în libertate, instituind interdicţia de a părăsi localitatea. Măsura a fost dispusă cu aplicare imediată.

În cazul celui de-al treilea, magistraţii se vor pronunţa, miercurea viitoare.

Acest dosar a ajuns la Bucureşti după ce procurorii de la Parchetul instanţei supreme au cerut continuarea cercetărilor la structura centrală pentru că faptele vizate au legătură cu alte lucrări ale procurorilor.

La sfârşitul lunii iulie, magistraţii Tribunalului Dolj emiteau un nou mandat de arestare preventivă pe numele omului de afaceri craiovean Genică Boerică.

Magistraţii Tribunalului Dolj au emis în 14 iunie, la solicitarea procurorilor, un mandat de arestare pe numele lui Genică Boerică, acesta fiind acuzat de instigare pentru rambursare ilegală de TVA în valoare de 1,1 milioane de lei. În dosar mai sunt cercetaţi Radu Drăgan din Bucureşti şi Aurel Dorian Prie din Craiova, care, în perioada august - septembrie 2004, ar fi solicitat şi obţinut de la Finanţele doljene, prin firma Dragstro, suma de 1,1 milioane de lei.

Genică Boerică a fost arestat preventiv iniţial în toamna anului 2004, măsura fiind luată de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Boerică a fost acuzat că, prin folosirea de înscrisuri false şi mijloace frauduloase, a solicitat şi obţinut de la Direcţia Finanţelor Publice Dolj rambursări ilegale de TVA. Printre acuzaţiile pentru care este judecat se numără şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi violare de domiciliu. El a fost eliberat ulterior din închisoare, după ce a depus mărturie împotriva fostului premier Adrian Năstase în dosarul cunoscut sub numele "mătuşa Tamara". Pe baza mărturiei lui Boerică, Năstase a fost pus sub acuzare în acest dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici