Gigi Boeru, cercetat în libertate în dosarul privind un teren de pe insula Lacului Fundeni

Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boeru, unul din capii lumii interlope bucureştene, acuzat că a obţinut prin înşelăciune şi şantaj, de la o societate, un teren de 3,6 hectare pe insula Lacului Fundeni, va fi cercetat în libertate, sub interdicţia de părăsi ţara.

268 afișări
Imaginea articolului Gigi Boeru, cercetat în libertate în dosarul privind un teren de pe insula Lacului Fundeni

Gigi Boeru, cercetat în libertate în dosarul privind un teren de pe insula Lacului Fundeni (Imagine: Mediafax Foto)

În urmă cu o săptămână, Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Gigi Boeru şi Ion Baboi, un alt membru al grupării. Decizia a fost atacată cu recurs de procurori la Curtea de Apel Bucureşti, care, joi, a dispus ca Gigi Boeru şi Ion Baboi să fie judecaţi cu interdicţia de a părăsi ţara.

Potrivit anchetatorilor, Gigi Boeru, împreună cu alte cinci persoane, ar fi obţinut, prin înşelăciune, fals şi ameninţări, un teren de 3,6 hectare aflat pe insula Lacului Fundeni, în valoare de 800.000 de euro, care se afla în proprietatea legală a unei societăţi comerciale.

Poliţiei Capitalei informa la aceea dată că membrii grupului infracţional, printre care se află şi fostul proprietar al terenului respectiv, pe care îl vânduse legal unei firme, sunt acuzaţi că au falsificat mai multe documente, pe care le-au folosit pentru a intra în proprietatea terenului de pe insula Lacului Fundeni.

Cei şase au fost depistaţi în urma unei acţiuni organizate de poliţiştii bucureşteni, împreună cu Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti şi cu sprijinul DGIPI şi SPIR. Astfel, anchetatorii au făcut patru percheziţii la domiciliile membrilor grupării, în urma cărora au găsit documente pe care cei şase le foloseau pentru derularea activităţii infracţionale.

Gheorghe Constantinescu (57 de ani) şi Ion Baboi (46 de ani) au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, ceilalţi patru membri ai grupării fiind cercetaţi în libertate pentru înşelăciune, fals, uz de fals şi şantaj.

Gigi Boeru a fost cercetat şi judecat în mai multe rânduri, în unele cazuri alături de alte personaje - cum ar fi Fane Spoitoru sau fraţii Florin şi Sotirachi Gostin - cunoscute în mediile infracţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici