Gorun s-a prezentat la Parchet, pentru a depune plângerea împotriva premierului

Fostul rector al Universităţii din Târgu Jiu, Adrian Gorun, s-a prezentat, joi dimineaţă, la Parchetul instanţei supreme pentru a depune o plângere penală împotriva premierului Călin Popescu Tăriceanu căruia îi reproşează că l-a schimbat abuziv din postul de secretar general în Ministerul Educaţiei.

6 afișări
Imaginea articolului Gorun s-a prezentat la Parchet, pentru a depune plângerea împotriva premierului

Gorun s-a prezentat la Parchet, pentru a depune plângerea împotriva premierului

Gorun nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme.

Cu o zi în urmă, într-o conferinţă de presă, Gorun anunţa că va depune la Parchet o plângere penală împotriva premierului Călin Popescu-Tăriceanu, într-un dosar în care ar fi cercetaţi penal liderul PNL Gorj Dan Ilie Morega şi Emanoil Neguţ, şeful Corpului de Control al Guvernului.

Adrian Gorun a precizat că plângerea este determinată de " modul abuziv" în care a fost schimbat din funcţia de secretar general al Ministerului Educaţiei.

Şeful Corpului de Control al Guvernului, secretarul de stat Emanoil Neguţ, a declarat că nu este cercetat penal în vreun dosar, aşa cum a susţinut Gorun.

Fostul rector al Universităţii din Târgu Jiu a spus că, miercuri, a trimis plângerea la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin fax, dar i s-a comunicat că trebuie să vină personal să o depună.

Gorun a explicat că îl acuză pe Tăriceanu de "asociere cu Morega şi altă clientelă a acestuia", pentru decizia pe care a dat-o de a-l muta de la o instituţie la alta. El a explicat presei că pregătirea lui este de profesor şi nu de inginer, motiv pentru care nu are ce căuta în Comisia de prognoze unde a fost trimis.

"De la televizor am aflat că am fost mutat de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării la acea comisie de prognoză. Prin ceea ce a făcut, prim-ministrul s-a descalificat nu ca demnitar, ci ca om. Îi transmit, tot prin intermediul televizorului, că sunt profesor universitar şi nu inginer şi nu mă duc acolo unde vrea", a spus acesta

Gorun a apreciat că decizia prin care a fost schimbat din funcţie reprezintă "un troc care seamănă cu regimul sultanic".

"Tăriceanu a pus în aplicare, printr-un abuz excesiv de putere, solicitarea preşedintelui PNL Gorj Dan Ilie Morega de trecerea abuzivă a mea din funcţia publică de secretar general al ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului într-o altă funcţie publică şi înlăturarea mea din funcţie", se arată în plângerea pe care Gorun a arătat-o presei.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici