Grefieră arestată pentru trafic de persoane

O grefieră de la Tribunalul Dolj a fost arestată preventiv, marţi seara, fiind acuzată că a forţat o tânără să se prostitueze în Italia şi că ea însăşi a practicat prostituţia în acea ţară.

6 afișări
Imaginea articolului Grefieră arestată pentru trafic de persoane

Grefieră de la Tribunalul Dolj arestată pentru trafic de persoane

Marcela Popa, de 31 de ani, din Craiova, grefieră la Secţia Penală a Tribunalului Dolj, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de trafic de persoane. Alături de aceasta a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, şi vărul său primar, Alexandru Vaşcu, de 28 de ani, din Craiova.

Cei doi sunt cercetaţi de DIICOT Dolj pentru că au dus o craioveancă în Italia, sub promisiunea că îi asigură un loc de muncă, însă ajunsă acolo au obligat-o să se prostitueze, banii încasându-i Vaşcu. Conform anchetatorilor, alături de tânără s-a prostituat şi grefiera.

“În luna iulie, inculpaţii Alexandru Vaşcu şi Marcela Popa au determinat-o pe Alina Simona Spătaru să meargă în Italia sub promisiunea mincinoasă a găsirii unui loc de muncă licit, ca menajară sau la bucătăria unui restaurant, iar în realitate partea vătămată a fost obligată, după ce a ajuns în Italia, să întreţină raporturi sexuale cu clienţii”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri dimineaţă, de Serviciul Teritorial Craiova al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Surse judiciare susţin că în 27 august Alexandru Vaşcu a mers la domiciliul Simonei Spătaru, unde, în prezenţa membrilor familiei acesteia, i-a adresat injurii, ameninţând-o că dacă va anunţa Poliţia o va mutila cu lama. Ulterior, cei doi s-au întâlnit seara, la solicitarea bărbatului, care a fost prins de poliţişti când încerca să o bage cu forţa pe tânără într-o maşină.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici