Gruparea lui Sile Pietroi ar fi făcut servicii unor oameni politici în campania electorală

Gruparea condusă de Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, din care făceau parte majoritatea fraţilor acestuia, dar şi foşti sportivi, şi care acţiona atât în comuna ilfoveană Glina, cât şi în Bucureşti, ar fi făcut diverse servicii unor oameni politici în campania electorală pentru alegerile locale.

141 afișări
Imaginea articolului Gruparea lui Sile Pietroi ar fi făcut servicii unor oameni politici în campania electorală

Gruparea lui Sile Pietroi ar fi făcut servicii unor oameni politici în campania electorală (Imagine: Mediafax Foto)

Procurorul Maximilian Bălăşescu, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, a declarat că, pe lângă infracţiunile cu violenţă de care sunt acuzaţi membrii grupării lui Sile Pietroi, urmează să se stabilească şi alte infracţiuni de înşelăciuni cu terenuri, locuinţe şi faţă de bănci, precum şi diverse servicii pe care le-ar fi făcut unor oameni politici în campania electorală pentru alegerile locale din 2008.

Potrivit procurorului, aceştia ar fi asigurat oameni la secţiile de votare şi ar fi împărţit fluturaşi în timpul campaniei electorale. "De exemplu, vorbeau cu oamenii candidaţilor şi le asigurau copii de 13-15 ani să le distribuie pliante", a precizat Bălăşescu.

Acţiunea de prindere a membrilor grupării conduse de Sile Pietroi a început în octombrie 2007, în urma unei sesizări de înşelăciune şi şantaj primite de la o persoană care a reclamat că aceştia l-au obligat să cedeze mai multe autoturisme luate în leasing.

Bărbatul a reclamat că fost intimidat de oamenii lui Sile Pietroi, care l-au urmărit în magazine şi la domiciliu, unde îi atrăgeau atenţia că dacă încearcă să recupereze maşinile, acţiunea va avea repercusiuni asupra sa.

Până în prezent au fost înregistrate împotriva membrilor grupării încă 11 plângeri tâlhărie, lipsire de libertate, tentativă de omor calificat, loviri şi alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri, fiind interceptate şase convorbiri ale membrilor legate de bătăi şi tâlhării.

Procurorul Bălăşescu a mai spus că Sile Pietroi a reuşit să îşi facă un anturaj cu care să îşi impună autoritatea, mai întâi în comuna ilfoveană Glina, unde a ajuns, prin ameninţări, să stăpânească majoritatea localnicilor.

Ulterior, în lipsa clanurilor Cămătarilor, Duduienilor, a încercat să intre şi în Bucureşti. În 14 octombrie 2007, grupul condus de Sile Pietroi a avut un conflict în sectorul 2 cu membrii familiei Chira.

Procurororul a mai spus că din gruparea condusă de Sile Pietroi fac parte majoritatea fraţilor acestuia, dar şi foşti sportivi.

"Îi place să se bată în stradă, să ştie lumea că el este Sile Pietroi", a spus procurorul Bălăşescu, adăugând că acesta este foarte stăpân pe situaţie şi nu se impacientează când trebuie să aplice cuiva o corecţie.

Procurorul a menţionat că membrii grupării conduse de Sile Pietroi nu ezită să scoată săbii şi pistoale, unul dintre ei folosind un pistol cu bile de cauciuc împotriva unui bărbat de 61 de ani, pentru că pur şi simplu l-a deranjat într-un magazin.

Poliţiştii bucureşteni, sprijiniţi de lucrători SPIR, au ridicat 16 membri ai grupării conduse de Sile Pietroi, căutaţi pentru infracţiuni cu violenţă, în urma a 25 de descinderi făcute, miercuri dimineaţă, în Capitală, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

În presa centrală au fost publicate recent fotografii în care Sile Pietroi apare alături de viceprimarul general al Capitalei, Răzvan Murgeanu, care a candidat din partea PDL la Primărie Sectorului 1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici